Huligani štanglama napali obezbeđenje BIGZ-a, alternativni klubovi se zatvaraju

Uprava naredila da se klubovi "U zmajevom gnezdu" i "BIGZ scena" isele iz prostorija u roku od tri dana. Sutra sastanci o merama koje će biti preduzete

  • 0

Alternativni klubovi "U zmajevom gnezdu" i "BIGZ scena", koji se nalaze u napuštenoj zgradi BIGZ-a u Beogradu, moraju da se isele u roku od tri dana, nakon što su, kako tvrdi grupa mladih okupljenih oko BIGZ-a, navijači štanglama napali obezbeđenje zgrade i porazbijali stakla na ulazu!

"U nedelju rano ujutru grupa huligana je štanglama napala obezbeđenje zgrade i porazbijala stakla na ulazu. Umesto da uprava reaguje na način da zaštiti zakupce koji su ovim putem ugroženi, oni su naložili zatvaranje i iseljavanje klubova "U zmajevom gnezdu" i "BIGZ Scena" u roku od samo tri dana, a za sutra zakazali sastanke gde će se pričati o drugim merama koje su, nezvanično, zabrana okupljanja u zgradi, i prestanak svake buke posle 22 sata. Drugim rečima, napadači bi uspeli u svojoj nameri, a BIGZ kao neformalni alternativni kulturni centar bi prestao da postoji", navodi se u saopštenju mladih ljudi okupljenih oko BIGZ-a.

Kako navode, napad se dogodio kada u pomenutim klubovima, kao i na 6. spratu zgrade gde se nalaze, nije više nikog bilo, i ne postoji nijedna stvar koja povezuje posetioce BIGZ-a sa ovim napadom.

(B.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA