BEOGRAD BRINE O SVOJIM PENZIONERIMA: Siniša Mali posetio najstarije sugrađane na Paliluli (FOTO)

Gradonačelnik je podsetio da je ovaj klub renoviran posle trideset godina pauze i da je to upravo dobar povod i za obeležavanje Međunarodnog dana starih

  • 2

Povodom 1. oktobra, Međunarodnog dana starih, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić obišli su danas najstarije sugrađane u renoviranom Klubu za stare "Palilula" na Karaburmi. Otvaranju kluba prisustvovali su gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević i upravnica dnevnih centara i klubova Gerontološkog centra Beograd Marija Markov.

Siniša Mali: Zajedno sa građanima, Beograd činimo lepšim i zelenijim (FOTO)

Siniša Mali je podsetio da je ovaj klub renoviran posle trideset godina pauze i da je to upravo dobar povod i za obeležavanje Međunarodnog dana starih.

– Tokom poslednje dve godine imao sam priliku da obiđem mnogo klubova za stare, a drago mi je da danas i vi možete da uživate u ovom renoviranom prostoru. Na nama je obaveza da i dalje investiramo u ove svrhe, a podsetiću da smo u poslednjih godinu i po dana otvorili klubove u Rakovici, Novom Beogradu, Zvezdari, Zemunu, a do kraja godine to ćemo učiniti i u Barajevu. Preostao je još samo Surčin, čime će svaka opština imati svoje klubove, a do sada ih je na teritoriji grada 25. Kao što imamo obavezu da brinemo o najmlađima i otvaramo vrtiće, tako moramo brinuti i o najstarijima jer njima dugujemo sve ono što smo nasledili – rekao je Siniša Mali.

TREĆE ZLATNO DOBA: Penzioneri Palilule na besplatnom izletu u Vojvodini (FOTO)

On je podsetio na upravo završenu manifestaciju "Zlatno doba" i naglasio da će tokom oktobra biti organizovana druženja najmlađih i najstarijih Beograđana.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

– Spoj mladosti i iskustva biće sjajna prilika da najmlađi mnogo nauče od starijih, jer su oni ti koji će Beograd voditi u budućnosti. Grad Beograd ulagaće u sve projekte koji donose dobro našem gradu, od vrtića i domova za stare, do projekata poput "Beograda na vodi", novih mostova i tunela. Trudićemo se da naš grad ulepšamo i od njega učinimo jednu od najlepših metropola u svetu – rekao je Siniša Mali.

VESIĆ: Na Vračaru je potrebno mnogo više dnevnih klubova za naše najstarije sugrađane! (FOTO)

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić zahvalio se Gradu Beogradu i Sekretarijatu za socijalnu zaštitu na velikoj podršci u realizaciji opštinskih projekata.

Gradonačelnik Beograda najavio veću bezbednost mališana u vrtićima

– Mi ćemo učiniti sve u našoj moći da Palilula bude što razvijenija i da se što ravnomernije razvija. Nadam se da ćemo već sledeće godine otvoriti još klubova i dnevnih boravaka za stare na teritoriji Borče, Ovče i ostalih naselja i u tome nam je pomoć grada od najvećeg značaja. Jutros sam ispratio 120 penzionera, a prošle nedelje njih 180, koji su pod pokroviteljstvom opštine otputovali na izlet u Sremske Karlovce, Petrovaradin i druge znamenitosti Vojvodine i njihova energija je ono što nas pokreće. Stariji sugrađani stvorili su sve u čemu danas mi uživamo i mi taj dug moramo vratiti kroz pažnju koju vi svakako zaslužujete, jer želimo da budemo čestiti ljudi. Vrata opštine Palulula biće za vas uvek otvorena – poručio je Jovičić.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević podsetila je da Klub za stare "Paliulula" radi od 80-tih godina ali da do sada u njega nije ništa ulagano. Sredstvima iz budžeta obnovljeni su toaleti, zamenjena kompletna stolarija, podovi i urađeni ostali infrastrukturni radovi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljiljana*

    1. oktobar 2016 | 16:38

    Lako je uglancati patos i raspaliti fokstrot,uzeti note , udariti brigu na veselje pa na izlete.Lako je utucavanje vremena uz sah i domine ali gde je ona armija bolesnih koji jedva odu do toaleta i apoteke , i poste da podignu crkavicu od penzije .Jos im traze zamenu licnih karata. Neka ode g.nacelnik u SUP NBGD da vidi svake prve i trece subote kako se najstariji sugradjani sikaniraju i maltretiraju a sve zarad US**NIH 1300 din takse.Smisli g.nacelnice Konkretno i POD HITNO kako pomoci toj kategoriji ljudi.A posle ces lako da se uhvatis i zaigras kolo na novopostavljenom i uglancanom parketu!

  • Petar

    1. oktobar 2016 | 15:07

    Bravo gradonacelnice, samo napred! Za bolji i lepsi grad.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA