BEOGRAĐANI VOLE LUKSUZ: Skupi stanovi ne čekaju dugo kupca, iako je kvadrat i do 3.000 evra

Ðorđević je kazao da su tim povodom već bili u Nju Delhiju u Indiji i najavio da će u novembru u SAD potpisati ugovor sa NAR (National As sociation of Realtor), koje je najveće strukovno udruženje agenata za nekretnine i ujedno najveća trgovinska asocijacija u SAD

  • 6

U Beogradu postoji stalna potržnja za luksuznim stanovima na dobrim lokacijama, uprkos ceni od oko 2.500 i 3.000 evra po metru kvadratnom, kažu stručnjaci za nekretnine.

Vesić: Izgradnjom vodovoda, kvalitetniji život za žitelje barajevačkog Lisovića

Na tržištu nekretnina u Beogradu, prema nekim procenama, trenutno je u nekoj od faza prodaje oko 1.000 stanova - oko 300 u dve kule u okviru Beograda na vodi i još između 700 i 800 luksuznih stanova na drugim lokacijama.

Stručnjaci su rekli Tanjugu da će projekat “Beograd na vodi” učiniti naš glavni grad prepoznatljivim na međunarodnom tržištu nekretnina, ali i da uprkos tome što skupoceni stanovi uvek ''planu'' najveći broj građana traži jeftine stanove.

Venac grada na spomenik stradalima u logoru Banjica (FOTO)

Predsednik Upravnog odbora Klastera nekretnina Nenad Ðorđević je rekao Tanjugu da je u Beogradu uvek postojala potražnja za luksuznim nekretninama.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- To je segment tržišta koji uvek postoji, jer postoje kupci koji su uvek spremni da kupe dobru nekretninu u novoj i kvalitenoj zgradi, na dobroj lokaciji ili u nekoj staroj očuvanoj zgradi u centru grada. Taj segment je uvek postojao, ali je nedostajao segment kupca koji dolaze sa međunarodnog tržišta”, rekao je Ðorđević.

BEOGRAD BRINE O SVOJIM PENZIONERIMA: Siniša Mali posetio najstarije sugrađane na Paliluli (FOTO)

On dodaje da ima kupaca koji svuda po svetu kupuju nekretnine na ekskluzivnim lokacijama - Londonu, Dubaiu, Parizu, Moskvi, gradovima u SAD, Singapuru.

- Sa Beogradom na vodi postoji šansa da Beograd postane prepoznatljiv na međunarodnom tržistu, zato što je u pitanju takva lokaciji koja je u svim gradovima najbolja - uz samu obalu reke, a drugo zato što će taj projekat imati adekvatan marketing na međunarodnom tržištu - naveo je Ðorđević.

BEOGRAĐANI, DANAS NE SEDAJTE U KOLA: Sve ove prometne ulice su ZATVORENE!

On, ipak, kaže da “Beograd na vodi” neće u većoj meri uticati na cene nekretnina u Beogradu, jer ako se poredi sa sličnim međunarodnim lokacijama sa takvim nekretninama vidimo da su cene od 2.700 i 3.300 evra po kvadratu relativno jeftine, u odnosu na London i Dubai.

Foto: Promo Foto: Promo

- Beograd na vodi sigurno će privući kupce koji mogu da plate više i već ima dost kupaca za Beogad na vodi - naveo je Ðorđević.

Prema njegovim rečima, u Beogradu ima između 10 i 15 odsto tzv. zahtevnih kupaca koji imaju visoke zahteve i mogu to da plate.

BRUTALAN NAPAD U ZEMUNU: Maskirani napadač pozvonio na vrata stana, pa AUTOMATSKOM PUŠKOM pokušao da izrešeta Zemunca

- Mi očekujemo da će sve više biti takvih kupaca, a posebno onih iz inostranstva - istakao je Ðorđević dodajujći da je Klaster nekretnina pokrenuo inicijativu da predstavi inostranstvu velike projekte u Beogradu.

Ðorđević je kazao da su tim povodom već bili u Nju Delhiju u Indiji i najavio da će u novembru u SAD potpisati ugovor sa NAR (National As sociation of Realtor), koje je najveće strukovno udruženje agenata za nekretnine i ujedno najveća trgovinska asocijacija u SAD.

- Napravićemo kampanju za Beograd na vodi na njihovoj konvenciji, ali i za druge projekte koji se rade u Beogradu, a značajni su za inostrana tržišta - dodao je on.

POJAČAN SAOBRAĆAJ OKO BEOGRADA: Oprez na zaobilaznici oko prestonice i Ibarskoj magistrali!

Potpredsednik Građevinske komore Srbije Goran Rodić je rekao Tanjugu da se cene stambenih kvadrata u Beogradu kreću od oko 700 ili 800 evra u šestoj ili sedmoj zoni do 2.500 i više za dobro opremljene stanove u ekskluzivnim lokacijama.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Rodić kaže da se cene luksuznih stanova sada kreću od 2.500 do 3.000 evra, a da su neka bili do 5.000 ili 6.000 evra po kvadratu.

- Ima dosta lokacija na kojima se trenutno završavaju luksuzni stanovi ili tek počinju da se grade - naveo je Rodić dodajuć da je reč o dobro opremljenim stanovima koji imaju ugrađene kvalitetne materijale - keramiku, podove, izolaciju, završne radove, nove tehnologije, video nadzor, interfone, roletne na daljinski i slično.

PETKOM JE POSEBAN KOLAPS U PRESTONICI: Beograđani, izbegavajte ove delove grada (FOTO)

Osim dve kule u okviru Beograda na vodi sa oko 300 stanova, ima još oko 700 do 800 stanova luksuznih stanova u Beogradu.

On kaže da se u svetu traže sve više stanovi koji imaju parkić, kafiće, prodavnice, zajedničko obezbeđene, pa čak i bazene u okviru stambenog kompleksa, kao što se dosta radi, na primer, u Španiji.

Rodić ističe da u Srbiji, ipak, nema dosta investitora koji su spremni toliko da ulažu u neki projekat i da je naše tržište primerenije jeftinijim stanovima, do 1.100 ili 1.200 evra po kvadratu.

Vesić: Istorija Društva za ulepšavanje Vračara jednaka je znamenitoj istoriji ove opštine!

- Spas za građevinsku industriju je masovna jeftina stambena izgradnja, u kojoj se upošljavaju svi segmenti građevinske industrije, pošto su tu pristupačne cene stanova i ima puno firmi koje tako mogu da rade - naveo je on.

Rodić ističe da mnogo ljudi u Srbiji čeka da kupi stan i to što jeftiniji i da bi “mogao da se primeni sličan koncept gradnje kao što se radi u Borči za izbeglice”.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • predator

    2. oktobar 2016 | 15:38

    Belgrade In the water

  • Alo Bre

    3. oktobar 2016 | 15:06

    To je tuga od grada. Bolesni ljudi, beda, smrad, primitivizam i prljavstina.

  • janko

    2. oktobar 2016 | 23:43

    А ко је бре тај Ђорђевић. Да ли тај лик живи у Београду или у виртуелном Београду. А где је после било ћебе

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA