≫ 

KAKO SU BEOGRAĐANKE NEKAD IŠLE NA PLAŽU: Danas u tome idu u klubove! (FOTO)

Nekada su devojke išle na plažu u onome u čemu današnje idu u noćni provod

  • 0

Srpkinje su uvek bile na vrhu liste najlepših žena sveta. A Beograđanke su, čini nam se, oduvek postavljale modne standarde. Kako u restoranu, pozorištu, na ulici, bilo gde da se pojave - uključujuči i plažu.

KAKO DA BEOGRAD UČINIMO BOLJIM? Prosto, samo treba da primenimo ovaj islandski servis! (FOTO)

Sam Beograd je uvek bio više simbol nego grad, što se lako zaključuje i po fotografijama s početka dvadesetog veka na kojim se vidi da su Beograđani bili izuzetno elegantni, nasmejani i uvek u većem društvu.

#swing #swinging #1930s #belgrade #vintage #girl #supercool #rare #oldphoto #blackandwhitephotography A photo posted by Jelena Zivkovic (@belgrade_photo_history) on

Žene su eleganciju prenosile i na gradske plaže pa su svojim stilom i prirodnošću osvajale muška srca i tako nam pokazale da nekada svedeni stil znači mnogo više od slobodnog.

Gledajući ove fotografije, teško je ne primetiti da danas devojke idu u noćni provod u onome u čemu se nekad išlo na plažu.

Ove stare fotografije ostavile su nam u zaveštanje jedan poseban duh Beograda, na kom je oličena prirodna ženska lepota. Da li će i naši potomci misliti isto kada za 50 godina budu gledali selfije na kojima se neizbežno pućimo, sve više skidamo i sve manje smejemo?

(Jasmina Stakić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA