Beograd ima 500 gradilišta trenutno

Gradonačelnik je istakao da je ponosan na činjenicu da u ovom trenutku postoji oko 500 gradilišta u Beogradu

  • 9

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas gradilišta "A bloka" i "Savada" na Novom Beogradu. Tom prilikom Siniša Mali podsetio je na obećanje dato pre tri godine, kada je nova gradska vlast najavila da će Beograd biti grad kranova i gradilišta.

SVETSKI SJAJ GARAŽE "ZELENI VENAC": Prve fotografije ponosa "Parking servisa" i Beograda (FOTO)

Očigledno je da smo to obećanje ispunili, a danas obilazimo dva gradilišta gde stanove grade domaći investitori. Investicije u "A blok" iznose 100 miliona evra, a u naselje "Savada" trideset miliona, što je dokaz da su i domaći i strani investitori na istom zadatku, da Beograd učine boljim i lepšim – rekao je Siniša Mali.

Gradonačelnik je istakao da je ponosan na činjenicu da u ovom trenutku postoji oko 500 gradilišta u Beogradu.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

To je 500 mesta na kojima se grade stanovi, kuće i drugi objekti, pri čemu su na tim poslovima zaposleni naši radnici. Mi ćemo naredne godine imati još više dozvola jer smo povećali efikasnost njihovog izdavanja, imaćemo još više gradilišta i iz godine u godinu taj trend ćemo povećavati. Zapošljavajući naše ljude i naše građevinske kompanije pokrećemo našu privredu napred istovremeno uređujući i naš grad – poručio je gradonačelnik Beograda.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Izgradnja kompleksa "A blok" podeljena je u četiri faze od kojih su dve već završene, dok je izgradnja treće u toku. Do sada je izgrađeno, useljeno i uknjiženo 530 stanova i 40 lokala, a u izgradnji su još 273 stambene jedinice i 19 lokala, koji će za useljenje biti spremni krajem leta 2017. godine. Po završetku izgradnje, ovaj blok imaće ukupno 140.000 kvadrata.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

U kompleksu "Savada" trenutno je u toku druga faza radova sa 200 stanova, čija će izgradnja biti završena u prvoj polovini 2017. godine. Ceo blok imaće ukupno 500 stanova, ukupne kvadrature 38.000 kvadrata stambenog, 3.000 kvadrata poslovnog prostora i 15.000 kvadrata podzemnih garaža.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miodrag

    22. novembar 2016 | 15:37

    Vi imate Kosmajca i ekipu,mi u Novom Sadu smo imali Sarica.Novi Sad je bio naj vece gradiliste u evropi.Bar su se tako prsili Pajtic i ergela...Sve je to isto....

  • ...,

    22. novembar 2016 | 16:07

    Neka dodte u naselje vojvode Vlahovica..da vidi gde sve nicu zgrade i prilaz naselju..mafija bato..

  • lord

    22. novembar 2016 | 15:37

    Sve se pretvara u kvadrat, da li imamo putnu infrastrukturu koja moze to da podnese?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA