≫ 

ŠALTER PRAZAN: Kod zubara na Novom Beogradu pacijente nema ko da primi (FOTO)

- Knjižice sa obeleženog mesta sa šaltera uzima prva slobodna sestra iz bilo kog tima i raspoređuje po ordinacijama - kaže načenik stomatologije dr Zoran Šišović

  • 3

Novobeograđani koji se leče u stomatološkoj službi Doma zdravlja u ulici Goce Delčeva mesecima unazad se suočavaju sa problemima na prijemu. Naime, na šalteru za informacije više ne radi niko, pa su prinuđeni da čekaju nekad i po pola sata da bi dobili informacije dok ne izađe neka od sestara iz ambulante, a neki jednostavno odustanu i odu.

BEOGRAD ULAŽE U ZDRAVLJE GRAĐANA: Najavljeno obnavljanje starih i izgradnja novih DOMOVA ZDRAVLJA

NOVA PRAVILA u domovima zdravlja od 1. decembra zbog kojih ćemo biti još nervozniji (i lekari i pacijenti)

Nezvanično, Republički zavod za zdravstveno osiguranje Srbije je tražio da se smanje troškovi, pa su tako pojedina radna mesta i usluge, ukinuti. Sudeći po tome što se stomatološka služba iz Doma zdravlja u bloku 44 izmešta u zgradu ove u Goce Delčeva, ukidaju pojedini protetski radovi i smanjuje broj zaposlenih, ide se na to da ova služba posluži za zbrinjavanje samo najurgentnijih slučajeva.

Naš čitalac bio je svedok jednog nesporazuma u Goce Delčeva, baš zbog toga što pacijent nije imao kome da se obrati.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Sedela sam i čekala na zakazani pregled, kad je naišla starica koja je, posle nekoliko minuta bezuspešnog čekanja na šalteru, odlučila da me pita kome da se obrati za probleme sa protezom. Poslala sam je u sobu gde znam da rade protetiku, kad posle minut, baka izađe odande. Odatle je poslaše u sobu 5 gde su joj, nako izbacivanja, objasnili da su u gužvi i da dođe u suprotnu smenu. Na bakino insistiranje da ne može da žvaće dok joj se ne namesti plomba, sestra jedva pristade da je primi - priča naš sagovornik.

U Domu zdravlja ne vide nikakav propust u svom radu i organizaciji jer su se organizovali da, kako kažu, rade timski.

Foto: Google maps Foto: Google maps

- Služba za stomatološku zdravstvenu zaštitu Doma zdravlja "Novi Beograd" organizovana je da radi na način timskim radom doktora stomatologije i stomatološke sestre - tehničara u ordinacijama, gde se pružaju usluge pacijentima i ujedno obavlja administrativni posao. Knjižice sa obeleženog mesta sa šaltera uzima prva slobodna sestra iz bilo kog tima i raspoređuje po ordinacijama. Na šalteru postoje vidno istaknuta imena i prezimena svih doktora stomatologije i u kojim ordinacijama rade. Na drugom šalteru - za naplatu - rade blagajnici koji uvek stoje na raspolaganju pacijentima kojima je potrebna informacija - kaže načelnik Službe za stomatološku zdravstvenu zaštitu DZ Novi Beograd dr Zoran Šišović.

Ipak, iskustva pacijenata su da na blagajni nisu raspoloženi da pomognu u takvim slučajevima.

U iščekivanju "povoljnijeg trenutka" da se zaposli radnik na šalteru za informacije i izdavanje kartona, ne preostaje vam ništa druga, sem da krenete od vrata do vrata ili presretnete prvi beli mantil na hodniku i zamolite za pomoć.

(S.Vasić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikola

    30. novembar 2016 | 10:23

    Ja mislim da nam jedino preostaje da pocnemo sami da glumimo doktore.Vi nam samo obezbedite prostor i instrumente za rad a mi cemo se sami popravljati.Iz dana u dan je eve emasnija nasa zemlja i funkcionisanje u istoj.Pocinjem da mislim da nas neko snima i sprda se sa nama...

  • Radoslav

    30. novembar 2016 | 09:29

    Predlazem da nam ukinu i sestre i doktore da bi stedeli oni za sebe ovi sa vrha katastrofe.

  • Micko

    30. novembar 2016 | 11:43

    Kad niko neradi najveca je usteda a poreze lupate li lupate

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA