Mali: Najkasnije u junu počinje izgradnja nove autobuske stanice u Bloku 42

- Na sednici Vlade Srbije danas je usvojena i preporuka o izmeštanju autobuske stanice, čime i formalno može da počne realizacija datog obećanja - rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali

  • 2

Restauracija fasada, izmeštanje autobuske stanice i "Beogradska gondola” samo su neki od projekata koje će Grad Beograd i Republika Srbija zajedno raditi, najavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali u Beogradskoj hronici .

Rusi hoće da grade metro u Beogradu: Mali razgovarao sa Čepurinom

U centru Beograda već je počela obnova planiranih 35 fasada, a još 22 radi "Gradsko stambeno”, dok će naredne godine ovo preduzeće biti angažovano na 67 objekata, uz plan da sam grad uradi još pedesetak fasada.

- Tako će problem po problem oronulih fasada u centralnomn gradskom delu biti rešavan, a svaki od tih objekata dobiće i dekorativno osvetljenje, shodno odluci Skupštine grada Beograda - istakao je Mali.

Veliku zahvalnost grad duguje premijeru, jer je deo novca namenjen za ovu svrhu grad dobio od Vlade Srbije.

Foto: Tanjug/Beoinfo Foto: Tanjug/Beoinfo

-  Na sednici Vlade Srbije danas je usvojena i preporuka o izmeštanju autobuske stanice, čime i formalno može da počne realizacija datog obećanja. Sledeće godine, maj, jun najkasnije počećemo sa izgradnjom nove autobuske stanice u Bloku 42 u Novom Beogradu. Na taj način rešiće se saobraćajni kolaps u ovom delu centra Beograda, a on sam se otvara za nove investicije i razvoj – istakao je Mali.

Projekat kompletnog, dekorativnog osvetljavanja Kalemegdana je u toku, a drugi važan plan je povezivanje tvrđave gondolom.ž

Siniša Mali: "GTS" kompanija već 15 godina investira u Beograd i doprinosi razvoju našeg grada

Kako je gradonačelnik precizirao, danas je takođe na sednici vlade usvojen rebalans budžeta „Skijališta Srbije”, sa kojima grad planira realizaciju ovog posla. Sledeće godine se očekuje donošenje plana detaljne regulacije za ovo područje, nakon čega bi gradnja mogla da počne.

Ovaj projekat važan je za dalje privlačenje turista. Za protekle dve godine, dodao je Mali, broj stranih turista je dupliran, a ove godine za doček se očekuje rekord i profit dvadeset puta veći od ulaganja.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Sledeće godine počeće i rekonstrukcija Starog savskog mosta, ali tako da dok se grade dve trake za saobraćaj, most će i dalje biti u funkciji. Trenutno se radi i idejno rešenje sa dve alternative budućeg tunela koji bi trebalo da povezuje deonicu od Starog savskog mosta, pored Ekonomskog fakulteta gde treba da prođe pod zemljom do Bulevara Despota Stefana ili Dunavske ulice. Taj projekat košta oko 110 miliona evra i mogao bi da počne da se realizuje već 2018. godine, najavio je Mali.

Beograd je veliko gradilište i mnogi projekti koji su decenijama stajali u fiokama, sada su pokrenuti. Uz sve ove projekte i planiranih šest podzemnih garaža, Beograd će u potpunosti biti izmenjen – zaključio je Mali.

AUTOMOBILI IDU ZAVEJANOM ULICOM

Do aprila potpuno novi izgled okruženja Avalskog tornja!

Gradonačelnik se osvrnuo i na tekuće obaveze koje su u nadležnosti grada i poručio Beograđanima da ne brinu za grejanje, jer je samo tokom ove godine uloženo 1,6 milijardi dinara u obnovu pojedinih postrojenja i sistema „Beogradskih elektrana”. Zimska služba takođe je potpuno spremna i nabavljen je sav potreban materijal, a očekuje se da zbog najavljenih niskih temperatura uskoro bude stavljena u prvi stepen pripravnosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    30. novembar 2016 | 13:26

    Beograd na - rasprodaji... (Najaatraktivnije lonacije, isprazniti za popunu - budzeta.Na stranu premestanje stanice, u gtadu koji ima, samo tri - mosta?)...

  • Ivan

    30. novembar 2016 | 11:58

    To rusi onu 4ugobu od buvljaka u Lestane sa njim ovako je skuplji od svakog centra,ni fiskalni racun nikad u zivotu ne daju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA