IZA NAS JE NOĆ SA NAJVIŠE PREKRŠAJA U VOŽNJI: Policija prečešljala saobraćaj u Beogradu, u patroli bio i Stefanović

Otkriven je i sankcionisan 371 prekršaj, 178 osoba u alkoholisanom stanju (79 do 0,50 promila, 99 preko 0,50 promila), zadržano je njih 14, dok je 81 osoba prekoračila brzinu kretanja. Ostalih prekršaja bilo je 112, a uhapšena je i jedna osoba po poternici.

  • 25

Saobraćajna policija koja je tokom noći pojačala kontrolu saobraćaja u Beogradu otkrila je 371 prekršaj i 178 osoba u alkoholisanom stanju, a ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović obišao je četiri punkta na kojima je obavljena kontrola saobraćaja.

Nije pričanje telefonom u kolima najopasnije: Ima nešto još UŽASNIJE od čega se više gine

Kontrola brzine kretanja, alkoholisanost vozača i drugih saobraćajnih prestupa vršila se na 104 lokacije u Beogradu, a akcija će se nastaviti tokom meseca na različitim tačkama u gradu, ali i na teritoriji cele Srbije.

Ministar je istakao i da policija u sezoni novogodišnjih i božićnih praznika neće tolerisati kršenje zakona sa ciljem da se smanji broj stradalih.

- Važno nam je da pošaljemo poruku da tokom decembra meseca, kao i tokom novogodišnjih i božićnih praznika, saobraćajna policija neće dozvoliti kršenje zakona i učinićemo sve da pojačanim kontrolama sačuvamo što više života - rekao je Stefanović.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

U poslednjih deset godina broj stradalih na putevima u Beogradu se više nego dvostruko smanjio.

- To nije dovoljno. Mi želimo da postignemo bolje rezultate. Pokušaćemo da u narednim mesecima zabeležimo rekordno mali broj stradalih - rekao je ministar unutrašnjih poslova nakon obilaska jednog od punktova.

On je zamolio sve vozače i ostale učesnike da povedu računa u saobraćaju i da budu odgovorni i ozbiljni.

- Kao što možemo da kažemo da nijedno dete nije stradalo u zoni škola ove godine, tako želimo da imamo i manje ljudi koji su stradali, a to se postiže tako što ćemo biti više odgovorni, što vozači neće upotrebljavati alkohol kada sedaju za volan, što će poštovati ograničenje brzine - podsetio je Stefanović.

Stefanović je istakao da će policija pored represivnih nastaviti i sa preventivnim merama i edukacijama za sve učesnike u saobraćaju, od najmlađih do najstarijih.

- Pokušaćemo da ukazivanjem na najčešće prekršaje i opasnosti izmenimo statistiku koja jeste bolja, ali nije dovoljno dobra - naveo je ministar policije.

On je dodao da će pripadnici saobraćajne policije tokom celog meseca sprovoditi ovakve akcije na različitim lokacijama u Beogradu, ali i u čitavoj Srbiji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA