≫ 

Siniša Mali na 10. spratu kule: "Beograd na vodi" je porastao 35 metara

Kompleks „BW rezidensis” ima dve kule, 20 spratova po kuli, 296 stanova. Najmanji stanovi imaju 60 kvadrata, a najveći 120

  • 62

Između 450 i 500 srpskih građevinaca svaki dan radi na projektu „Beograd na vodi”, koji će konačno, posle više od 70 godina čekanja, glavni grad vratiti na reke, kaže gradonačelnik Siniša Mali.

 RAZMIŠLJATE O KUPOVINI NEKRETNINE? Ovo će biti cene kvadrata u Beogradu na vodi

On je novinare dočekao na visini od 35 metara iznad zemlje, na 10. spratu kule

A stambeno-poslovnog kompleksa „BW rezidensis”, koji će svoje prve stanare primiti u maju 2018.

– Ovo je trenutno najviša tačka Beograda na vodi! Mi smo sada na desetom spratu zgrade A, dok se na zgradi B podiže osmi sprat. Radnici „Energoprojekta” rade svakodnevno u tri smene na gradilištu.

- Posao su dobile i firme „Milenijum tim”, „Novkol”, „RMS inženjering” i mnoge druge. Kao što smo i obećali, pokrećem kompletnu građevinsku industriju u Srbiji.

Hoćemo da firme iz cele zemlje rade i zanatske, stolarske i ostale poslove, dopremaju repromaterijale, sirovine. I zato je „Beograd na vodi” važan, on zapošljava ljude iz Srbije – kaže Mali.

Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE, SLOBODAN MILJEVIC / b Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE, SLOBODAN MILJEVIC / b

Kompleks „BW rezidensis” imaće ukupno 296 luksuznih stanova u dve kule od po 20 spratova, visoke po 73 metra. U ponudi su dvosobne, trosobne i četvorosobne nekretnine, a Mali kaže da je arapski investitor „Igl hils” prezadovoljan prodajom.

– Kada se za nešto manje od 300 stanova prijavi više od 6.000 ljudi, onda je jasno da su ti stanovi jako traženi. Baš zato, iako nije bilo u planu, Arapi su odlučili da se počne sa gradnjom još jedne zgrade „BW vista”, visoke 82 metra sa 23 sprata i 228 modernih stanova. U toj zgradi stanovi će imati od 30 do 110 kvadrata, a svoje prve stanare primiće do leta 2019. godine – navodi Mali.

Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE, SLOBODAN MILJEVIC / b Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE, SLOBODAN MILJEVIC / b

Uporedo sa izgradnjom stambenih zgrada, sada se postavljaju i šipovi za najvišu građevinu u Beogradu na vodi – kulu „Beograd”.

– Ta kula imaće 168 metara i 42 sprata i biće najviša kula u ovom delu Evrope sa panoramskim pogledom na Savu, Kalemegdan i mostove.

- Prvih devet spratova kule biće hotel visoke kategorije „Sent Ridžis”, dok će na oko 26 spratova biti napravljen stambeni prostor. Na vrhu objekta planiran je vidikovac otvoren za javnost i turiste, a u podzemnom delu nalaziće se dvospratna podzemna garaža.

- Iza kule „Beograd” pravimo najveći tržni centar u regionu, a obe građevine završavamo do kraja 2019. godine. Navešću vam jedan zanimljiv podatak.

- Milion kubnih metara zemlje iskopano je samo za tržni centar u Beogradu na vodi. Nikada toliko zemlje nije iskopano u Srbiji tokom gradnje nekog objekta – objašnjava Mali.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Radnici na gradilištu „Beograda na vodi” kažu da gradonačelnik svaka dva do tri dana obiđe gradilište, da su zadovoljni što ima posla i tempom kojim se prave zgrade. Tesar

Vladan Lazić tvrdi da marljivo grade Beograd na vodi.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

– Osam sati radimo kao zapete puške, i imamo oko sat vremena pauzu. Ja sam srećan što je konačno raščišćeno ruglo što je ranije bilo ovde i uklonjene barake pune zmija i pacova – kaže Lazić.

Radnik Blagoje Reljić dodaje da od početka gradnje Beograda na vodi nije bilo kašnjenja plata, plaćaju redovno, i evo već su na desetom spratu.

Kompleks „BW rezidensis” ima dve kule, 20 spratova po kuli, 296 stanova. Najmanji stanovi imaju 60 kvadrata, a najveći 120.

Prema rečima Siniše Malog, novi izgled dobiće i Stari savski most.

– Taj tramvajski most ćemo delom iseći i podići na još jedan nivo. Napravićemo delom pešački drveni most sa mnogo zelenila, a ispod toga će ići tramvaji, dok će sa obe strane mosta postojati po dve trake za drumski saobraćaj – kaže Siniša Mali.

(Telegraf.rs / Informer / Beoinfo / Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    9. decembar 2016 | 16:19

    Pohvale se pevaju,u - horu, kuli mocnoj,nalik - "vibratoru"...

  • Dusica

    9. decembar 2016 | 11:13

    Impresivan projekat za Beograd.

  • Darko

    9. decembar 2016 | 11:12

    Svakim danom ovaj prostor poprima sve lepsi izgled,za razliku kakav je dosad bio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA