TRADICIJA I OČUVANJE VERE: Paljenje badnjaka ispred Hrama svetog Save

Patrijarh je osveštao i blagosiljao badnjake i okupljenima rekao da badnjak predstavlja sveto drvo koje je simbol života

  • 0

Nekoliko stotina ljudi okupilo se ispred Hrama svetog Save oko 16 sati na Vračaru, kako bi zajedno zapalili badnjake, a zajedno sa njima bio je i patrijarh srpski Irinej.

Najveće paljenje Badnjaka na Balkanu! Telegraf ispred Hrama Svetog Save (VIDEO)

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Patrijarh je osveštao i blagosiljao badnjake i okupljenima rekao da badnjak predstavlja sveto drvo koje je simbol života i da se po običaju badnjak prilaže uoči Božića. On, govorio je patrijarh, predstavlja i "tradiciju i očuvanje vere otaca naših, veru koju mi živimo i veru onih koji dolaze posle nas".

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Beograđani su u predvečerje najradosnijeg praznika ispred Hrama došli mahom sa sovjom decom, za koju je običaj paljenja badnjaka poseban doživljaj. Deca su znatiželjno gledala u vatru, a neki od njih su i po prvi put zapalili badnjak.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Došli smo ovde prvi put da bi bacli badnjak, prvenstveno zbog njihove želje, a i zbog tradicije - rekao je Zoran Jovanović, koji je došao sa sinovima blizancima Jovanom i Draganom (8).

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Paljenje badnjaka planirano je i na Kalemegdanu, u 18 sati ispred Crkve Ružice.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA