11

Dorćolci se organizovali i obezbedili kućice i hranu za promrzle pse (FOTO)

Gradska opština Stari grad poziva sve sugrađane da napuštene pse dovedu do opštinske zgrade u Makedonskoj 42, gde im je obezbeđen privremeni smeštaj

Tokom hladnog talasa koji je zahvatio Beograd i Srbiju, čineći sve da se što manje zadržavamo napolju, neretko zaboravljamo na životinje kojima su beogradske ulice jedini dom. Zbog toga je GO Stari grad ispred opštinske zgrade postavila privremene kućice za pse i pozvala sugrađane da pse lutalice dovedu do obezbeđenog smeštaja tokom ovih hladnih dana.

Ljudi, hajde da se organizujemo: Samo ovako možemo da pomognemo pticama u ledenim danima

– Podstaknuti činjenicom da i pored brojnih humanih građana, udruženja i organizacija, koje brinu o životinjama, mnogi ulični psi ovih dana jedva preživljavaju, odlučili smo da otvorimo mini – prihvatilište za ljubimce. Pored toplog smeštaja, obezbedili smo im i neophodnu hranu – poručuje predsednik opštine Stari grad Marko Bastać i poziva sugrađane da napuštene pse dovedu do opštinske zgrade u Makedonskoj 42.

Pas koji boravi napolju, u stanju je da se aklimatizuje na niske temperature, ali ne trajno. Kako bi preživeo jaku zimu, mora imati obezbeđeno sklonište.

I njima, baš kao i ljudima, na niskim temperaturama, preti opasnost od promrzlina i prehlada. Najveći broj promrzlina kod pasa se javlja na šapama i vrhovima ušiju.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Beograd, Dorćol, Hladni talas, Kućice za pse, Niske temperature, Opština Stari grad, Psi
Popularni komentari
 • L
  Lora

  Svaka cast!

 • C
  Ceca

  Bilo bi lepo da i ostale opstine podju ovim primerom! Svaka cast! Na zalost neki psi su se vec smrzli! Trebalo bi ovakve akcije organizovati na vreme!

 • B
  Boki

  Svaka čast na ideji

foto dana

video dana