Dorćolci se organizovali i obezbedili kućice i hranu za promrzle pse (FOTO)

Gradska opština Stari grad poziva sve sugrađane da napuštene pse dovedu do opštinske zgrade u Makedonskoj 42, gde im je obezbeđen privremeni smeštaj

  • 11

Tokom hladnog talasa koji je zahvatio Beograd i Srbiju, čineći sve da se što manje zadržavamo napolju, neretko zaboravljamo na životinje kojima su beogradske ulice jedini dom. Zbog toga je GO Stari grad ispred opštinske zgrade postavila privremene kućice za pse i pozvala sugrađane da pse lutalice dovedu do obezbeđenog smeštaja tokom ovih hladnih dana.

Ljudi, hajde da se organizujemo: Samo ovako možemo da pomognemo pticama u ledenim danima

- Podstaknuti činjenicom da i pored brojnih humanih građana, udruženja i organizacija, koje brinu o životinjama, mnogi ulični psi ovih dana jedva preživljavaju, odlučili smo da otvorimo mini - prihvatilište za ljubimce. Pored toplog smeštaja, obezbedili smo im i neophodnu hranu – poručuje predsednik opštine Stari grad Marko Bastać i poziva sugrađane da napuštene pse dovedu do opštinske zgrade u Makedonskoj 42.

Foto: Promo/Opština Stari grad Foto: Promo/Opština Stari grad

Pas koji boravi napolju, u stanju je da se aklimatizuje na niske temperature, ali ne trajno. Kako bi preživeo jaku zimu, mora imati obezbeđeno sklonište.

Foto: Promo/Opština Stari grad Foto: Promo/Opština Stari grad

I njima, baš kao i ljudima, na niskim temperaturama, preti opasnost od promrzlina i prehlada. Najveći broj promrzlina kod pasa se javlja na šapama i vrhovima ušiju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lora

    11. januar 2017 | 20:43

    Svaka cast!

  • Ceca

    11. januar 2017 | 22:36

    Bilo bi lepo da i ostale opstine podju ovim primerom! Svaka cast! Na zalost neki psi su se vec smrzli! Trebalo bi ovakve akcije organizovati na vreme!

  • Boki

    11. januar 2017 | 21:08

    Svaka čast na ideji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA