Snađite se sami! Ledenice nanose katastrofalne povrede, a NIKO NIJE NADLEŽAN ZA NJIH!

- Ako ledenice ne mogu da skinu sami, mogu da angažuju profesionalne alpiniste ili dimničare - rekao je Darko Glavaš, direktor "Beokoma". Ova usluga košta oko 6.000 dinara za oko 50 kvadrata krova

  • 4

Lednice koje vise sa krovova i prozora stambenih zgrada, a koje se pojavljuju sa prvim otopljenjem i predstavljaju ogromnu opasnost po prolaznike, trebalo bi da uklanjaju stanari sami.

Vojska Srbije ne prestaje da pomaže zavejanom stanovništvu

Naime, članovi Sektora za vanredne situacije, vatrogasci i državne službe na teren izlaze samo u slučajevima kada su ugroženi životi i dobra, a i JKP "Gradsko stambeno" nema ingerenciju nad ovim problemom, pišu Novosti.

Tako je za obeleževanje kritičnih područja i uklanjanje ledenih delova odgovorna je isključivo skupština stanara.

Iz "Beokom servisa" juče je izdato upozorenje o opasnosti od pada ledenih delova sa zgrada.

- Za sve ledenice na krovovima zgrada nadležni su stanari, pre svega skupštine stanara, koje imaju obavezu da ograde kritično mesto znakom i trakom upozorenja. Ako ledenice ne mogu da skinu sami, mogu da angažuju profesionalne alpiniste ili dimničare. Ova usluga je komercijalna i profesionalci će je naplatiti - rekao je Darko Glavaš, direktor "Beokoma" za Novosti.

Profesionalna pomoć građane košta oko 6.000 dinara za oko 50 kvadrata krova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joj

    13. januar 2017 | 08:47

    Naravno zasto bi nasoj drzavi interesi njenih gradjana bili bitni. Nadleznost postoji samo kad treba da se uzmu neke pare.

  • da, da.....

    13. januar 2017 | 12:40

    nek ih skidaju ovi iz civilne zastite.oni i ovako ne rade nista.sluzba tasna, masna......

  • Endokin

    13. januar 2017 | 14:35

    Rekli su i da komunalna policija kaznjava one koji ne ociste novcanim kaznama, a napomenuli su i da, ako gradjani sami nemogu da skinu ledenice, treba da pozovu beokom servis da to uradi. Sad ovde saznajem da oni to naplacuju debelih 6000 rsd. To znaci ucena, ili da platis alpiniste 6000 dinara ili da platis kaznu od 5000 dinara ili cak do 50000 dinara za privatnike (npr. ispred prodavnica, butika restorana). Sve u svemu, moras da platis...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA