Beogradu preti nestašica vode: Iz "Vodovoda" apeluju na građane da ne ostavljaju odvrnute slavine

Žitelji pojedinih naselja koji danima muku muče sa suvim slavinama, kažu da od nadležnih ne dobijaju nikakve informacije kada će snadbevanje biti normalizovano

  • 9

Zbog prekomerne potrošnje vode iz JKP “Beogradski vodovod i kanalizacija”ovih dana apeluju na Beograđane da zavrnu česme i štede vodu pošto Beogradu preti nestašica vode.

Beograđani, ako vam nestane vode, evo kome da se obratite

Više od 24 sata bez vode su bili potrošači u naseljima Gaj u Barajevu, Skeli, Ušću, u Ratarima, Grabovcu i Mislođin u Obrenovcu, kao i u delovima Lazarevca.

Uzrok tome nisu samo učestali kvarovi nego i neracionalna potrošnja zbog koje su, kako tvrde nadležni, proizvodni kapaciteti na minimumu.

Sa druge strane žitelji pojedinih mesta koji danima muku muče sa suvim slavinama, kažu da od nadležnih ne dobijaju nikakve informacije kada će snadbevanje biti normalizovano.

- Bez vode sam više od 38 sati. Održavanje higijene, spremanje hrane. Sve je praktično nemoguće. Porodice sa malom decom, starim osobama muke muče - kaže Miomir iz barajevskog naselja Gaj.

Inače, žitelji Barajeva imaju problema sa vodosnabdevanjem još od 13. januara, piše Blic.

Mnogi od njih tvrde da za naselje koje broji  5.000 stanovnika nisu bile obezbeđene cisterne i da je tek od skoro dodeljena samo jedna.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Iz JKP “Beogradski vodovod i kanalizacija” tvrde da se već tri dana troši voda kao u letnjim mesecima, pogotovo u prigradskim naseljima.

- U Barajevu se abnormalno troši. U naseljima, kao na primer Borča, neki majstori su verovatno imali nenormalan savet da od smrzavanja cevi sačuvaju odvrnutim slavinama - rečeno je iz “Beogradskog vodovoda”.

Ipak, napominju da odgovornost nije u potpunosti na građanima i da ima mnogo kvarova na mreži.

- Radimo kontrole vode, imamo mnogo kvarova na mreži. U narednim danima pokušaćemo da utvrdimo gde curi -kažu u JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija".

Problema sa vodosnabdevanjem ima i na Voždovcu u podavalskim naseljima, Lazarevcu, Grockoj, a juče je bilo nestašica i na Novom Beogradu.

- Juče su od 16 do 21 sat viši delovi Novog Beograda ostali bez vode ili su imali umanjen pritisak - kažu iz beogradskog "Vodovoda".

Iako je prethodni apel da se smanji potrošnja dao rezultate, nadležni tvrde da i dalje nije napravljena dovoljna ušteda.

- Nalazimo se na ivici proizvodnje zato što jedan broj građana iz prigradskih naselja stalno drži slavine otvorenim jer veruju da na taj način mogu da spreče zaleđivanje vode u cevima, što je zabluda.

Da je vodosnabdevanje trenutno najveći komunalni problem u gradu potvrdio je juče gradski menadžer Goran Vesić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rile

    16. januar 2017 | 17:05

    Šta će, ljudi po zimi odlučili da zalivaju bašte!

  • Umpah pah

    16. januar 2017 | 17:42

    Ne samo da zalivaju baste,da hlade beton,pune bazene,peru kola.????????

  • Haralampije

    16. januar 2017 | 18:34

    Kako to moze? O, Gospode, a Beograd na vodi !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA