≫ 

Radnici danonoćno angažovani na gradilištu "Beograd na vodi" uprkos niskim temperaturama (FOTO)

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali zahvalio je svim izvođačima radova i naglasio da je od početka zime već 58. dan sa temperaturom ispod nule, ali da gradilište "Beograda na vodi" ni jedan jedini dan nije stalo

  • 71

Gradonačelnik Siniša Mali obišao je danas gradilište „Beograda na vodi” i razgovarao sa radnicima, koji su uprkos izuzetno niskim temperaturama angažovani i danju i noću na najvećem projektu u Beogradu.

Goran Vesić: Kako kule budu rasle, to će biti veći dokaz vaše nesposobnosti

Kako je tom prilikom precizirao, trenutno se postavljaju šipovi za novi stambeni objekat, koji bi trebalo da se završi do prve polovine 2019.

– Radi se tehnologijom koja podrazumeva pritiskanje jačinom od 1.150 tona, te ako se proveri da je nosivost u redu, onda se kreće sa postavljanjem šipova, kojih ovde treba da bude pet stotina. Gradilište se menja iz dana u dan i na putu smo da ispunimo obećanje koje smo dali građanima Beograda i Srbije, a to je da se projekat završi na vreme – istakao je Mali.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Gradonačelnik je precizirao i da gradnja kula teče po planu – jedna je do četrnaestog, a druga do dvanaestog sprata. Uskoro će početi i radovi na fasadnom delu, tako da će objekti biti konkretno vidljivi i s druge strane Savske promenade.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Na dobrom smo putu da dve kule završimo na proleće 2018. kao što smo i rekli. Pokazujemo da smo ozbiljni i da nam je stalo do toga da projekat završimo. Ozbiljan je i investitor, koji plaća na vreme – rekao je Mali.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

On je zahvalio svim izvođačima radova i naglasio da je od početka zime već 58. dan sa temperaturom ispod nule, ali da gradilište ni jedan jedini dan nije stalo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branko

    28. januar 2017 | 20:01

    Svaka im čast. Ne sumnjam da će završiti u predviđenom roku.

  • Aleksandar93

    28. januar 2017 | 20:01

    Srbija konacno postaje odgovorna i uspesna drzava, nikad u istoriji Srbije nije se toliko gradio pogotovo ne kao projekat Beograd na vodi, donekle razume zute lopove zasto im smeta ta izgradnja, jer je to pokazatelj njihov neuspeh i nesposobnost.

  • Aleksa

    28. januar 2017 | 20:14

    Svaka cast za radnike koji rade u tri smene i po niskim temperaturama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA