≫ 

Sramota: Hoće deci da sruše park na Vračaru da bi SAZIDALI ZGRADU! (FOTO) (VIDEO)

Krivične prijave protiv tadašnjeg predsednika opštine Branimira Kuzmanovića i načelnika opštinske uprave, najavila načelnica opštinske uprave

  • 3

Načelnica opštinske uprave Vračara Gordana Basta danas je, nakon razgovora sa građanima koji se protive uklanjanju dela parka na uglu tri ulice na Vračaru, rekla da su građani u pravu.

Crnogorac na Vračaru bacio smeće na ulicu, a onda mu Beograđanin OBJASNIO šta znači kultura (VIDEO)

Ta je odluka doneta za vreme vlasti DS, navela je Basta i najavila krivične prijave protiv tadašnjeg predsednika opštine Branimira Kuzmanovića i načelnika opštinske uprave.

Basta je razgovarala danas sa građanima koji se protive uklanjanju dela parka na uglu Tomaša Ježa, Radoslava Grujića i Mileševske i upoznala ih sa odlukom opštine Vračar od decembra 2012. godine kojom je privatnom investitoru, koji danas ruši deo parka, omogućeno da ude u vlasništvo.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Građani koji se sa pravom bune jer se oduzima deo parka na osnovu zahteva vlasnika parcele treba da znaju da je ova situacija posledica odluke gradske opštine Vračar iz decembra 2012. godine kada je ovom opštinom upravljala DS - rekla je Basta.

Ona je dodala i da se na tu odluku nije žalila ni tadašnja Direkcija za građevinsko zemljište "na čijem čelu je bio tadašnji direktor Boris Ranković, tada kadar DS - a sada perjanica stranke Borisa Tadića".

Basta je poručila da će gradska opština Vračar podneti zbog svega što se desilo krivične prijave protiv tadašnjeg predsednika opštine Vračar Branimira Kuzmanovića kao i načelnika opštinske uprave.

Kako je objasnila opština Vračar je od grada Beograda tražila da se zaustave svi radovi vlasnika te parcele dok se ne rasvetle sve okolnosti "kako je došao do svojine i da li je u tome bilo nezakonitog postupanja bivšeg rukovodstva opštine Vračar".

- Urbanistički plan na osnovu koga je sve urađeno usvojen je 2001. godine kada je na vlasti i na Vračaru i u Beogradu bila DS - navela je Basta.

Incident na sastanku sa građanima

Opštinski odbor Srpske napredne stranke Vračar, najoštrije osuđuje današnji incident u kome je predsednik opštinskog odbora DS na ovoj opštini Bogdan Tatić fizički napao građane i članove Srpske napredne stranke preteći im i pokušavajući da se sa njima obračuna.

Saopštenje stranke prenosimo u celosti:

"Predstavnici naše stranke sastali su se danas sa građanima koji se protive uklanjanju dela parka između njihovih zgrada u ulici Tomaša Ježa na Vračaru. Na sastanak sa građanima nepozvan je došao Bogdan Tatić zajedno sa grupom pristalica. Tatić je pokušao da omete razgovor koji samo imali sa građanima.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Kada je načelnica opštinske uprave gradske opštine Vračar Gordana Basta pokazala građanima odluku gradske opštine Vračar od 12. decembra 2012. godine broj 465-8/2011, kojim je je poništena opštinska eksproproprijacija iz 1972. godine kada je ovaj park izgrađen što je omogućilo da privatnik uđe u vlasništvo, Tatić je počeo da psuje prisutne i krenuo je u fizički obračun sa prisutnim građanima i članovima SNS.

Svoje nasilničko ponašanje Tatić je započeo fizičkim napadom i uvredama na Draginju Vlk, mlade žene koja je organizovala sastanak građana sa predstavnicima opštine i učinila veliki napor da se ovaj problem reši i park sačuva. Zahvaljujući prisutnim građanima Tatić je sprečen u nameri da se tuče sa svojim političkim protivnicima i udaljen.

Nasilničkim ponašanjem Tatić ne može da sakrije činjenicu da je bio deo bivše kriminalne vlasti koja je poništila rešenje o ekproprijaciji iz 1972. godine i tako omogućila privatniku da kupi deo parka. Srpska napredna stranka Vračar očekuje da će svi koji su učestvovali u ovoj mahinaciji, a pre svih tadašnjih predsednik opštine Kuzmanović ali i tadašnji član opštinskog veća Tatić, odgovarati za ovaj kriminal."

Tatić, međutim, odgovara na sledeći način. Njegovo saopštenje, takođe, prenosimo u celosti:

"Tokom rasprave o pravnim činjenicama sa gospođom Gordanom Bastom, načelnicom uprave Gradske opštine Vračar, u komunikaciju se uključio njen sestrić, predsednik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke, Nenad Đorđević, drskim i povišenim tonom mi se obratio na uvredljiv način, a nakon mog verbalnog odgovora krenuo je fizički da se razračuna sa mnom.

U tome su ga sprečili članovi njegovog odbora.

Ni prema kome nisam ispoljio agresiju, po najmanje da sam se sa bilo kim fizički obračunavao. Protestu sam prisustvovao SAM, te je sa aspekta elementarne logike prosto neverovatno da nasrnem na grupu od 15-ak ljudi iz SNS. Niti smatram da sam veći „SUPERMEN“ od predsednika Vlade, niti konfabuliram život sa stripovima, te je groteskno smešan i lažan navod SNS-organizcije koja nema obavezu prema istini."

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mila

    26. februar 2017 | 18:22

    Ništa novo od njih .

  • mare

    27. februar 2017 | 22:04

    Ja zivim tu i to zaista nije park i ne vidjam bas da se deca tu igraju. Bice ruzno ako se izgrafi zgrada, ali ova patetila da deci uzimaju park zaista mi nije jasna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA