U ponedeljak će zgrade, mostovi i važne ustanove u Beogradu biti CRVENE, ali ne zbog Vaskrsa!

U Srbiji su savremena dijagnoza, lekovi i terapija dostupni za svih 900 obolelih i to o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje

  • 1

Povodom Svetskog dana hemofilije, u ponedeljak, 17. aprila će jarko crvenom bojom biti osvetljeni Most na Adi, Dom Narodne skupštine, Palata Albanija i druga zdanja u Beogradu, saopšteno je iz Udruženja hemofiličara Srbije.

Čak 170 dece u Srbiji mogu da umru ako se slučajno poseku: Ako prežive, vremenom postaju trajni invalidi

Zašto treba da se uplašite ako vam krene krv iz nosa!

Procenjuje se da u svetu od bolesti zgrušavanja krvi boluje oko 400.000 osoba, ali je tek za četvrtinu njih dostupno adekvatno lečenje, međutim, situacija u Srbiji je, kažu, mnogo bolja.

U Srbiji su savremena dijagnoza, lekovi i terapija dostupni za svih 900 obolelih i to o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Budući da se radi o neizlečivoj bolesti, čije posledice mogu dovesti do invaliditeta ili čak smrtnog ishoda, sva pažnja zdravstvenih institucija, lekara i udruženja pacijenata usmerena je na prevenciju i sprečavanje neželjenih posledica bolesti.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pejapeja

    15. april 2017 | 15:47

    Bas lep gest.Treba pokazati bolesnima kako su i zdravi bolesni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA