≫ 

Beograd dobija još jedan most: Gradnja uskoro počinje kod Ade Huje

Gradnja mosta preko Ade Huje, koji će biti dug nešto manje od tri kilometra, prema prvim procenama, trebalo bi da košta oko 180 miliona evra

  • 1

Gradnja još jednog mosta na Dunavu, i to kod Ade Huje, počeće uskoro. Prema rečima Milutina Folića, glavnog gradskog urbaniste, novi most je neophodan kako bi se Pupinov most između Zemuna i Borče spojio sa Zrenjaninskim i Pančevačkim putem, a u okviru srednjeg magistralnog prstena.

OVAKO JE TITO OTVORIO GAZELU: Simbol Beograda već 46 godina ponosno stoji i verno služi građane (FOTO) (VIDEO)

Gradnja mosta preko Ade Huje, koji će biti dug nešto manje od tri kilometra, prema prvim procenama, trebalo bi da košta oko 180 miliona evra.

- Preko špica Ade Huje, nizvodno od sportskih sadržaja, proći će most sličan mostu na Adi Ciganliji, a trebalo bi da poveže saobraćajnicu koja ide oko pančevačke strane Beograda - rekao je Folić.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Most bi se gradio u četiri faze, od Pančevačkog puta do obaloutvrde, zatim do Ade Huje i na kraju do Višnjičke ulice i Slanačkog puta.

Izgradnjom tog mosta bi u potpunosti bio završen srednji magistralni prsten u Beogradu.

Folić podseća da se završava i spoljni prsten odnosno obilaznica oko Beograda, kao i unutrašnji magistralni prsten koji se razvija, takođe, preko mosta na Adi Ciganliji zajedno sa srednjim prstenom.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA