Dani slovenačko-srpskog prijateljstva od 21. do 23. aprila u Beogradu (FOTO)

Dva pobratimljena Rotary kluba Beograd Dunav i Idrija sa organizacijom promenadnog nastupa i koncertom najstarijeg duvačkog orkestra u Evropi skupljaju sredstava za stipendije mladim talentovanim muzičarima

  • 0

Od 21. do 23. aprila će se održati Dani slovenačko-srpskog prijateljstva u Beogradu.

Sutra počinje prodaja ulaznica za 14. Noć muzeja

Danas je najznačajniji dan za Srbiju: U prestonici se prvi put zavijorila zastava posle 600 godina (FOTO)

Dva pobratimljena Rotary kluba Beograd Dunav i Idrija sa organizacijom promenadnog nastupa i koncertom najstarijeg duvačkog orkestra u Evropi skupljaju sredstava za stipendije mladim talentovanim muzičarima.

Projekat je deo Zelene Balkanike, kojom će Hidria i automobilski klaster Slovenije sa brojnim med-unarodnim partnerima (Avantcar, BMW, Petrol,...) u partnerstvu sa mnogim lokalnim firmama u svakoj zemlji jugoistočne Evrope da omoguće zelenu mobilnost na auto-putu od Minhena preko Salzburga, Ljubljane, Zagreba i Beograda do Skoplja, i preko takozvane Zelene Adriatike do Podgorice, Tirane te preko Dubrovnika, Splita i Zadra do Kopra, gde se sprema pokretanje Inovativnog centra zelene mobilnosti, koji će da razvija visokotehnološka rešenja u te svrhe.

Nekada Idrijski duvački orkestar, a danas Duvačko društvo rudara Idrija, osnovano je 1665. godine i ove godine slavi 352. godišnjicu svog postojanja. To ga čini najstarijim duvačkim orkestrom u Sloveniji i jednim od najstarijih u Evropi i na svetu.

Foto: rotarybeograd.org Foto: rotarybeograd.org

Program:

PETAK 21. 4. 2017 u 11 sati: Predavanje zelena mobilnost i uspostavljanje punionica za električna vozila u Beogradu u 11 sati.

SUBOTA, 22. 4. 2017. u 10 sati: Organizovan nastup Rotarijanaca na maratonu u Beogradu sa doprinosima za Zelenu mobilnost Beograda u 10 sati.

SUBOTA 22. 4. 2017 poslepodne: Promenadni nastup najstarije limene muzike u Evropi, orkestra Godbeno društvo rudarjev Idrija na Knez Mihajlovoj poslepodne.

NEDELJA 23. 4. 2017 u 20 sati: Svečani koncert najstarije duvačke muzike u Evropi, orkestra Godbeno društvo rudarjev Idrija u Dvorani Kolarac u 20 sati.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA