Tradicionalni pasulj u "Parking servisu"

Noć uoči jubilarnog 30. Beogradskog maratona radnici „Parking servis“-a provode na prestoničkim ulicama, kako bi s trase uklonili automobile i do jutra omogućili svim učesnicima da nesmetano protrče glavnim gradom

  • 0
Foto: Promo Foto: Promo

Tradicionalno, radnici, vozači, dežurni mehaničari i dispečeri okupili su se na Starom sajmištu, gde već tri decenije svake godine u kazanu kuvaju čuveni pasulj, a posle večere kreću na posao, kako bi sve bilo spremno za maraton.

Pre izlaska na teren, radnike „Parking servis“-a obišli su menadžer Grada Beograda Goran Vesić i direktor JKP „Parking servis“ Andrija Čupković. Vesić je rekao da, kao i svake godine na Starom sajmištu, večera tradicionalni pasulj sa radnicima beogradskih javnih komunalnih preduzeća.

Foto: Promo Foto: Promo

- Mislim da javnost ne zna, da bi trasa sutra bila uredna, svake večeri pred početak maratona uređuje je skoro hiljadu radnika beogradskih komunalnih preduzeća. To su radnici Parking servisa, Zelenila, Gradske čistoće, Beograd puta i drugih naših preduzeća, koji večeraju zajedno tradicionalni pasulj i idu na trasu kako bi je uredili i očistili pred sutrašnju trku, - rekao je Vesić.

Direktor JKP „Parking servis“ Andrija Čupković podsetio je večeras sve vozače da najkasnije do 22 časa pomere svoja vozila sa trase maratona, jer će dizalice „Parking servis“-a, u saradnji sa Saobraćajnom policijom, tokom noći izmeštati vozila na najbliže regularno parking mesto, van trase maratona, radi bezbednosti svih učesnika manifestacije.

Foto: Promo Foto: Promo

- „Parking servis“, u saradnji sa svim gradskim službama i preduzećima aktivno učestvuje u pripremama za Beogradski maraton, a radno provodimo i svaku noć uoči trke, uklanjajući automobile koji su parkirani na predviđenoj trasi. Tako su prošle godine na primer naše ekipe premestile preko 300 vozila, dok se večeras, zbog nove trase, prema procenama policije očekuje dvostruko više automobila. Zato i sada, pred izlazak na teren apelujem još jednom na sve građane da svoje automobile izmeste iz ulica u kojima se sutra trči maraton, - rekao je Čupković.

Foto: Promo Foto: Promo

Prilikom pripreme 30. Beogradskog maratona, oko 20 ekipa sa dizalicama „Parking servis“-a ukloniće sve preostale automobile zatečene na trasi maratona. Sve informacije o premeštenim vozilima vozači mogu da dobiju u Korisničkom servisu „Parking servis“-a na broj telefona 011/30-35-400.

JKP "Parking servis" se zahvaljuje svim vozačima i građanima Beograda na pomoći u organizaciji tradicionalnog Beogradskog maratona.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA