≫ 

Protest u Savamali: Godinu dana od rušenja objekata (FOTO) (VIDEO)

Učesnici su nosili transparente "Siđi do reke", "Soroše cicijo", "Niste nadležni - mi smo nadležni", kao i nekoliko plakata sa nacrtanim fantomkama

  • 48

Godinu dana nakon rušenja objekata u Savamali, ispred zgrade Geozavoda danas popodne održan je protest u organizaciji Inicijative Ne da(vi)mo Beograd, kojem su se pridružili učesnici protesta Protiv diktature.

21. protest u Beogradu: Demonstrantima se priključili prosvetni radnici (FOTO)

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Učesnici su poručili da ne odustaju od zaštite javnog interesa i odgovornosti onih koji stoje iza nenajavljenog rušenja.

Na kružnom toku ispred zgrade Geozavoda bio je parkiran kamion sa razglasom preko kojeg se puštala muzika, velika žuta patka na naduvavanje, simbol protesta, kao i bina sa koje su se obraćali govornici.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Okupljenima se obratio docent na Filozofskom fakultetu Jovo Bakić, studentkinja Sara Nikolić i, u ime Inicijative Ljuba Slavković i Luka Knežević Strika.

Okupljeni su ranije najavili protestnu šetnju pod nazivom "Tragovima fantoma" trasom: Karađorđeva - Crnogorska - Gavrila Principa - Balkanska - Nemanjina - Kneza Miloša - Bulevar kralja Aleksandra, do Starog dvora i Skupštine grada Beograda.

Učesnici su nosili transparente "Siđi do reke", "Soroše cicijo", "Niste nadležni - mi smo nadležni", kao i nekoliko plakata sa nacrtanim fantomkama.

Pridružili su im se i učesnici protesta Protiv diktature, a podršku su uputili Vojni sindikat Srbije, Policijski sindikat Srbije, Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Vojvodine i Udruženi pokret slobodnih stanara i vlasnika privatnih zgrada iz Niša.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • žare

    25. april 2017 | 22:20

    Patkica je pukla a sa njom i Soroš koji sada može da traži novo mesto i novu državu za proteste.

  • slavica

    26. april 2017 | 08:06

    protestuju mesec dana a neznaju zasto, a pri tom svaki dan blokiraju beograd nemozemo na poso od njih da prodjemo...

  • Vanja

    25. april 2017 | 20:21

    Sramota. Kakvi ljudi blokiraju ulice Beograda .Dokoni .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA