Patrijarh Irinej služio blagodarenje kod Terazijske česme (FOTO)

Na Petrovdan, 12. jula 1892. godine, Beograd je dobio prvi savremeni vodovodni sistem kakav su u to vreme imali samo pojedini gradovi u Evropi

  • 1

Srpski patrijarh Irinej večeras je povodom 12. jula - Petrovdana iz 1892. godine, kada je Beograd dobio prvi savremeni vodovod, služio blagodarenja kod Terazijske česme.

Služenju blagodarenja, uz brojne građane prisustvovali su i predstavnici gradskih vlasti i rukovodstva javnog komunalnog preduzeća "Beogradski vodovod i kanalizacija", koje obeležava 120 godina rada.

Na Petrovdan, 12. jula 1892. godine, Beograd je dobio prvi savremeni vodovodni sistem, kakav su u to vreme imali samo pojedini gradovi u Evropi.

U okviru obeležavanja godišnjice, prethodno su proglašeni pobednički radovi na konkursu organizovanom povodom obeležavanja 120 godina rada i postojanja gradskog vodovoda.

Na konkursu za idejno rešenje budućeg izgleda novih javnih česmi tri pobednička rešenja su izradili autori Mirjana Ilić, Miloš Milivojević i Srđan Prcović.

(D. Z. / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • strikla

    13. jul 2012 | 01:41

    Ja u prvi mah pomislih u Kosovskoj Mitrovici.... Posle procitanog naslova pogledam fotografije ka d on corak... Patrijarh stedi na benzinu pa odrzao "predavannje" na Terazijama.... Neka si pope, neka ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA