≫ 

Skandal u Beogradu: Francuskog filozofa devojka gađala tortom

Tortu u lice Leviju bacila je jedna devojka, da bi se potom na bini pojavio mladić, koji je uzvikivao "Ubico marš iz Beograda"

Francuski filozof Bernar Anri Levi pogođen je tortom u lice, nekoliko sekundi pošto je počeo da se obraća publici u Kulturnom centru Beograda posle projekcije svog filma u okviru programa Beldoksa.

ŠTA SU U BIOSKOPU GLEDALI ARKAN, ĐINĐIĆ I KOMUNISTI: Ispovest najstarijeg kinooperatera u Srbiji (FOTO) (VIDEO)

Uz povike "Ubico napusti Beograd" i "Ovaj gad se zalagao za bombardovanje Jugoslavije osam godina pre intervencije NATO", troje levičara pripadnika SKOJ-a, prekinula su danas obraćanje francuskog filozofa Bernara Anrija Levija u Dvorani Kulturnog centra, posle projekcije njegovog filma "Pešmerga" u okviru programa Beldoksa.

Kontroverzni francuski filozof je dobio parče torte u lice nekoliko sekundi nakon što je počeo da govori publici koja je videla film.

 Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ozbiljniji incident sprečili su snimatelji različitih televizija, koji su zadržali jednog pripadnika SKOJ-a, koji je krenuo prema francuskom filozofu. Levi je sakoom, koji je u međuvremenu skinuo, zamahnuo ka mladiću.

Na bini iznad mesta gde je reditelj Goran Marković imao nameru da razgovara sa Levijem o njegovom filmu, drugi mladić je razvio transparent na kome je na engleskom pisalo "Bernar Levi podržava imprijalistička ubistva", u potpisu SKOJ i srp i čekić.

 Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Za svo vreme incidenta dva policajca su bila izvan sale, na ulazu u Kulturni centar Beograda.

Publika je izvela mladiće iz sale, iz povike "Ko ste vi da prekidate kulturni događaj u sred Beograda".

 Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Levi je u toku incidenta govorio da je ovo što se događa fašistički čin.

Posle incidenta, Levi se vratio u salu, zahvalio publici što je gledala njegov film i kazao da se Srbija nije promenila koliko su se nadali njeni prijatelji.

 Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Demokratija još nije pobedila u Beogradu. Istinu ne žele svi da čuju u ovom gradu. Živela Evropa i živela demokratska Srbija u Evropskoj uniji. Ponosan sam što danas pred vama branim tekovine antifašizma u Evropi - kazao je Levi.

Reditelj Goran Marković kaže da je veoma iznenađen ovim što se desilo.

- Dobro sam, ali veoma iznenađen celim događajem - kratko je kazao Tanjugu Marković, koji je trebalo da vodi razgovor sa Levijem u momentu kada se desio incident, a malo parče torte završilo je i na reveru njegovog sakoa.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gruja ch

    10. maj 2017 | 20:14

    Bravo DEVOJKO i tebi mladicu,,,takvi kai on nam netrebaju.

  • Minja

    10. maj 2017 | 20:19

    Sta on radi u Beogradu. Kako ga nije sramota. Setite se samo filma koji je on snimio "Sarajevo" i sta je tad pričao o Srbima. Francusko-Jevrejski hipokrita.

  • Milojko

    10. maj 2017 | 20:15

    Trazio je bombardovanje Srba nazivao nas je fasistima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA