KONAČNO ODLUČENO: Samo u ovom naselju u Beogradu smeju da se drže životinje, inače ćete platiti kaznu (FOTO)

Po Odluci, životinje mogu da se drže u dvorištu i zajedničkom dvorištu porodične kuće, udaljeni najmanje 10 metara od najbližeg stambenog objekta na susednoj parceli

  • 6

Prasad, jagnjad, ždrebad, koze, ali i drugi primerci životinja, koji su često na ispaši na ulicama Zvezdare, naročito Konjarniku, stigli su danas na tačku dnevnog reda sednice skupštine ove opštine.

NOVOSAĐANI NISU MOGLI DA VERUJU SVOJIM OČIMA: Jato ćurki prošetalo Novim Sadom (VIDEO)

Pre svega, doneta je Odluka o držanju domaćih životinja, koja podrazumeva da se kopitari, papkari, živina i kunići odgajaju u nekomercijalne svrhe samo u Velikom Mokrom Lugu u ekonomskim objektima izgrađenim pod propisanim uslovima.

U praksi, slučaj je zantno drugačiji - Zvezdarci baš u užem delu područja opštine, Mirijevu i Malom Mokrom Lugu najčešće naleću na slobodno tumarajuće konje, svinje i koze, gde prema donesenom propisu, tu uopšte nije dozvoljeno njihovo držanje.

Po Odluci, kako piše Blic, životinje mogu da se drže u dvorištu i zajedničkom dvorištu porodične kuće, udaljeni najmanje 10 metara od najbližeg stambenog objekta na susednoj parceli.

A post shared by Dejan Dinic (@dejandinic) on

Takođe, akt daje i ovlašćenja komunalnom inspektoru u vršenju inspekcijskog nadzora i to:

- da naredi izvršavanje utvrđenih obaveza i preduzimanje mera za otklanjanje nedostataka;

- da naloži uklanjanje, odnosno izmeštanje životinje ili objekta za smeštaj kada se oni drže protivno odluci a ne postoji mogućnost da se njihovo držanje uskladi sa odlukom) ili držalac ne otkloni rešenjem inspektora utvrđene nedostatke;

- izda prekršajni nalog;

- preduzme druge mere u skladu sa zakonom i propisima grada.

Držalac životinje dužan je da komunalnom inspektoru omogući neometano vršenje poslova, omogući pristup objektima i životinjama, stavi na uvid sva potrebna dokumenta i u ostavljenom roku dostavi potrebne podatke i postupi po nalogu.

KOJE SU KAZNE AKO OVO NE POŠTUJETE

Novčanom kaznom u iznosu od 2.500 do 75.000 kazniće se za prekršaj fizičko lice, stoji u Službenom glasniku od prošle godine.

Nova pravila tek treba da budu objavljena.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PECA

    12. maj 2017 | 16:28

    Dedinje je idealno za uzgajanje domaćih životinja, ima puno zelenila, još više čobana sa iskustvom koje nose iz svojah sela.

  • BASA

    12. maj 2017 | 17:48

    Sta vam smetaju domace zivotinje ! Taman pojedu ono sto je baceno kroz prozor , sa terase ! Popasu travu koja na vreme nije pokosena ! Tako se i deca upoznaju sa domacim zivotinjama ! I uz njih i ona ce obracati paznju na higijenu ! Pratite , pa ce te videti !

  • Podrzavam

    12. maj 2017 | 20:57

    samo kucice ne dirajte, mnogo mi je zabavno svako vece da struzem njihov minuli rad sa decjih patika...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA