2

Sa Novog Beograda stigao odgovor Vesiću: Rušenje u Studentskoj ulici će početi u ponedeljak u 9 časova

Izuzetno se radujemo ovakvoj uspešnoj saradnji Gradske uprave i Uprave GO Novi Beograd u budućnosti

Rušenje objekta, nelegalna gradnja
Foto-ilustracija: pixabay.com

Nakon poruke od gradskog menadžera Gorana Vesića da Aleksandar Šapić odmah ukloni objekat u Studentskoj ulici, oglasili su se i iz opštine Novi Beograd.

Vesić: Šapić odmah da ukloni nelegalni objekat u Studentskoj ulici

Uskoro kreće obnova Brankovog mosta: A stiže velika promena za sve koji renoviraju

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

“Pozdravljamo stav gradskih čelnika o konačnom početku rešavanja statusa bespravno izgrađenih objekata na javnim površinama i uklanjanju istih. Iz izjave smo informisani da je konačno Sekretarijat za poslove legalizacije objekata grada Beograda, posle upornih institiranje Gradske opštine Novi Beograd da se reše zahtevi za legalizaciju objekata bespravno izgrađenih na javnim površinama, počeo da radi.

Pošto je Grad pravosnažno okončao postupak legalizacije objekta u ulici Studentskoj 45a, Služba za izvršenje će započeti rušenje u ponedeljak 22.05.2017. godine u 9 časova.

Verujemo da je ovo tek početak rušenja svih bespravno izgrađenih objekata na javnim površinama na teritoriji Novog Beograda. Godinama već insistiramo na ažurnosti rada gradskih službi i izrazito nas raduje što je grad baš od Novog Beograda započeo rešavanje pitanja bespravnih objekata u skladu sa Zakonom.

Pošto smo do informacije došli putem medija, a ne posedujemo pravosnažno rešenje o odbijanju zahteva za legalizaciju objekta u ulici Studentskoj 45a, nadamo se da je informacija tačna, da će nam pravosnažno rešenje zvanično i stići, i da time pristupamo rušenju u skladu sa Zakonom.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Nadamo se takođe da će u najkraćem roku po istoj proceduri rešiti i ostalih 203 zahteva za legalizaciju objekata izgrađenih na javnim površinama na teritoriji opštine Novi Beograd, koje smo još davno uputili Gradskoj građevinskoj inspekciji. Opština za rušenje ima trenutno na raspolaganju 7 miliona dinara, a upućen je zahtev za dodatni novac Gradu Beogradu kako bi u kontinuitetu nastavili da sprovodimo rušenja.

Naš predlog je da, s obzirom da je okončan postupak za pomenuti objekat na lokaciji oko Studentskog grada, da baš odatle i krenemo u čišćenje cele raskrsnice koja je puna nelegalnih objekata, a da dalje nastavimo sa objektom na uglu ulica Bulevar Zorana Đinđića i Bulevara umetnosti (poznati „Avramčić“), koji već godinama ugrožava bezbednost saobraćaja i za koji opština već više godina insistira da se reši legalizacija kako bi mogli da pristupimo izvršenju. Očekujemo da u skladu sa postavljenim kriterijumima i prioritetima nastavimo da na javnim površinama dalje uklanjamo preostala 203 objekta, kao i 120 objekata koji su bespravno podignuti u zoni vodoizvorišta na Savkom nasipu (takozvane „sojenice“).

Opština je davno popisala i fotografisala navedenih 204 bespravno izgrađena objekta na javnim površinama i spisak istih odmah prosledila Gradskoj građevinskoj inspekciji. Spisak objekata možemo da dostavimo i medijima, koji su zainteresovani, kako bi i na ovaj način dokazali da opština već duži vremenski period savesno, neselektivno i u skladu sa Zakonom pokušava da radi.

Još jednom ponavljamo da očekujemo da će gradske institucije, pre svega Sekretarijat za legalizaciju, rešenja nastaviti da donosi jednako brzo, na isti način, i izuzetno se radujemo ovakvoj uspešnoj saradnji Gradske uprave i Uprave GO Novi Beograd u budućnosti”.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Aleksanda Šapić, Goran Vesić, Gradska uprava, Novi Beograd
Popularni komentari
  • A
    ATIMUS

    Ajde da vidimo

  • T
    Tamo neko

    Zivo me interesuje!

foto dana

video dana