U Osnovnoj školi u Bariču ratna zona: Roditelji napali učiteljicu pred decom, danas u klupi samo jedan đak (FOTO)

Juče se u Bariču odigrala prava drama, učiteljica u suzama napustila školu

  • 1

Osnovna škola "14 oktobar" u Bariču poslednja tri dana je prava ratna zona u kojoj se sukobljavaju suspendovana učiteljica odeljenja I-1 Verica Jevtić i učiteljica koja suspendovanu menja Valentina Radojičić, ali i roditelji dece koja idu u ovaj razred. Zbog sukoba, koji je kulminirao juče kada su roditelji napali učiteljicu na zameni, danas će u školi biti samo jedno dete.

Roditelji đaka prvaka škole iz Bariča: Decu su nam držali zaključane u učionici! Direktorka: To nije istina! (VIDEO)

Problem je nastao kada je suspendovana učiteljica pre tri dana ušla u učionicu I-1 u vreme časa, iako je tu već bila učiteljica na zameni. Nakon manjeg sukoba, situacija se smirila, ali obe učiteljice ostale su sa đacima sve do trećeg časa.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Direktorka škole, Marijana Stojanović, pokušala je da reši problem, međutim, suspendovana učiteljica nije htela da napusti učionicu, a u protestu su joj se pridružili i roditelji.

Oni čak tvrde da su deca jedno vreme bila i zaključana u učionici sa direktorkom i učiteljicom na zameni, koja je to negirala.

- Ja sam zatvorila vrata, ali niko ih ni u jednom trenutku nije zaključao. To mogu da potvrdim, da deca nisu bila zaključana – rekla je ona, dok nije mogla da objasni zašto bi roditelji navodili suprotno.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Kako nam je direktorka rekla, Verica Jevtić je suspendovana zbog teže povrede radne obaveze u produženom dnevnom boravku. Iako je postupak protiv nje u toku, učiteljica dolazi na posao i pokušava da drži časove.

Roditelji koji podržavaju Vericu Jevtić juče su u toku časa upali u učionicu i vređali učiteljicu na zameni. U tom trenutku, u učionici su bila i dva učenika.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Ta deca su juče doživela stres. Njihovi roditelji su razmišljali sve do danas da li da ih puste u školu ili ne i evo, nastava je počela, a nama u učionici sedi samo jedan đak. Učiteljica koja je bila na zameni, uzela je bolovanje posle neprijatnosti koju je juče doživela i ona sigurno više neće dolaziti u školu - rekla nam je direktorka.

Zbog cele situacije, u Bariču je bila i policija, ali dok oni ne utvrde šta se tačno dogodilo i ko treba da odgovara, ništa se mnogo neće promeniti. Odnosno, časove će od danas pohađati samo jedno dete.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Грр

    25. maj 2017 | 17:31

    Осамдесетих г.на Косову шиптари стављали своју децу испред оружја.И ми то осуђивали.А сада???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA