≫ 

DANI BEOGRADA U MOSKVI: Zicer u saradnji sa Rusijom pretvaramo u gol (FOTO)

Ivkovićeva je rekla da je očigledno da u našem međusobnom odnosu ima mnogo više od pukog interesa među narodima

  • 3

U prestonici Rusije traju Dani Beograda u Moskvi, tokom kojih delegacija iz Srbije predstavlja privredne i turističke potencijale naše zemlje.

U Moskvi otvoren "Beogradski kutak": Ceremoniji prisustvovali Siniša Mali i Miloš Biković

- Pored eminentnih firmi: Energoprojekta, BG sajma, JKP GSP-a, Ikarbusa...privrednu delegaciju činili smo i mi, mala preduzeća i mislim da je to osobenost ali i velika prednost ovog dešavanja, jer je data šansa i nama da nađemo svoje mesto na ruskom tržištu. Nikada Rusija nije bila bliža Srbiji nego danas.

- Kako nam ovde u Moskvi ljudi iz državnog establišmenta kažu, malo je svetskih državnika koje predsednik Rusije Vladimir Putin tako rado dočekuje kao srpskog premijera Aleksandra Vučića. Sportskim rečnikom rečeno, mi imamo zicer u saradnji sa Rusijom, koji treba da pretvorimo u gol - priča Biljana Ivković, član zvanične Privredne delegacije Privredne komore Srbije ističući koliko ova manifestacija može da omogući privredi Srbije.

Na svakom koraku u Moskvi oseća se prijateljstvo ruskog naroda. Nekako je, kako kaže Ivkovićeva, očigledno da u našem međusobnom odnosu ima mnogo više od pukog interesa među narodima.

Ovaj svojevrsni poslovni forum svakako je dodatno ojačao privredne veze Srbije i Rusije. Obavljeni su i B2B razgovori koje je Privredna komora Moskve omogućila našim privrednicima i ruskim kolegama.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Biljana je bila među onima koji su posetili Železnička čvorišta u centralnom prstenu Moskovskog metroa.

- To što nam je omogućeno da vidimo je odraz velikog poverenja prema našem narodu jer smo prva delegacija u takvoj poseti, budući da se taj segment saobraćajnog delanja ovde tretira maltene kao državna tajna.

Pričalo se u Moskvi i o pomoći Rusije u izgradnji našeg nacionalnog stadiona.

- Ako neko može da nam pomogne u tome, onda je to Moskva, koja je poslednjih godina izgradila pet velikih stadiona za potrebe Svetskog prvenstva u fudbalu koje će biti održano u Moskvi 2018 godine - zaključuje Ivkovićeva.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA