GSP: Apelovali smo na građane da ne prljaju sedišta, sad umesto tapaciranih uvodimo PVC

Nekoliko eksternih firmi koje se bave čišćenjem sedišta hemijskim sredstvima pokušale su da ih očiste, ali nažalost nisu uspele

  • 40

Do kraja naredne godine svi moderni tramvaji marke CAF dobiće nova PVC sedišta, umesto tapaciranih, rekli su iz GSP-a.

Misterija rešena: Evo zašto leti radi grejanje u gradskim autobusima

Do sada je zbog fleka zamenjeno ukupno 800 sedišta iz 11 vozila, a do kraja 2018. godine očekuje se zamena još 600 mesta za sedenje

- Korisnici su u pravu kada kažu da su sedišta u tramvajima marke CAF zaista nereprezentativnog izgleda. Ipak, sve te fleke su nastale tokom saobraćanja tramvaja na našim ulicama, a s obzirom na činjenicu da fizičko pranje istih nije dalo zadovoljavajuće rezultate, nekoliko eksternih firmi koje se bave čišćenjem sedišta hemijskim sredstvima pokušale su isto i nažalost nisu uspele. Usled navedenog kao odgovorno preduzeće preduzeli smo korake iz svoje nadležnosti i još u prethodnoj godini započeli smo zamenu presvučenih sedišta PVC sedištima koja mogu ručno da se očiste - saopštili su iz GSP-a.

U narednom periodu očekuje se zamena još 600 sedišta, a sva sedišta biće zamenjena do kraja naredne godine.

Foto: Facebook Foto: Facebook

Međutim, bez obzira što se presvlake lako prljaju, a teško čiste, GSP je ipak deo krivice za prljavštinu prebacio na putnike.

- Dužni smo da naglasimo da smo o ovom problemu govorili u javnosti nakon samo godinu dana od početka eksploatacije tramvaja marke CAF i da smo u više navrata apelovali na sugrađane da je naša zajednička dužnost da pokušamo da sačuvamo sedišta od ove vrste uništenja. Kako apeli nisi urodili plodom, kao što smo već naveli, sva tapacirana sedišta će do kraja 2018. godine biti zamenjena PVC sedištima.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • apsiii

    29. maj 2017 | 18:48

    Šta zna svinja šta je dinja?Gvozdena sedišta.

  • Serbischen Banditen

    29. maj 2017 | 19:26

    Nista! Najjeftinije resenje je da sa sobom nosi svako svoju stolicu.

  • To su

    29. maj 2017 | 19:35

    isprljali bas oni gradjani kojima se karta ne naplacuje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA