Ogroman bazen već se puni vodom: Generalna proba muzičke fontane na Slaviji u ponedeljak

Centralni bazen površine 804 metra kvadratna već je počeo da se puni vodom

  • 18

Generalna proba muzičke fontane na Slaviji predviđena je za ponedeljak , 5. juna u 21 sat, a već sutradan počeće sa radom.

Uskoro će biti gotova fontana na Slaviji i Obilićevom vencu: Počinje rekonstrukcija Ljutice Bogdana (FOTO)

Ogromne gužve predstoje Beograđanima: Kreću radovi na Slaviji, potrajaće

Radovi na fontani, koja je u sredini kružnog toka na Slaviji, trajali su šest meseci, a bili su povereni firmi "PMC inžinjering", pišu "Večernje novosti".

Muzičku pratnju, kako se navodi, činiće u početku svetske numere, a kasnije će se vodeli slapovi smenjivati u ritmu srpskih šlagera.

Centralni bazen površine 804 metra kvadratna već je počeo da se puni vodom.

- Ova fontana biće simbol Beograda, a Slaviji najfrekventnijem beogradskom trgu sa oko 70.000 ljudi dnevno, dati potpuno novi izgled - rekao je gradski menadžet Goran Vesić za Novosti.

On je naglasio da veliki gradovi poput Beograda moraju imati monumentalne objekte kao što je ta muzička fontana, jer su takvi objekti njihova obeležja i nešto po čemu se trazlikuju od drugih.

Različite ritmičke slike stvoriće centralni mlaz, sa šest okolnih prstenova u kombinaciji sa rasvetom i zvukom.

Svetlosne efekte formiraće 300 reflektora u centralnom bazenu i 75 u obodnom, a središnji vertikalni mlaz dostizaće visinu od 16 metara.

U okviru novih vodenih prezentacija, ispred hotela Slavija biće postavljen "totem" sa posebnim senzorima, koji će omogućiti prolaznicima da pokretima ruku "diriguju" mlazevima vode.

Ova atrakcija će biti otvorena tri sata tokom vikenda, a po završetku parka između Slavije i Ulice kralja Milutina "totem" će oplemeniti taj prostior.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Isko

    2. jun 2017 | 08:40

    Nisam beograđanin ,ali sve što pomaže glavnom gradu, pomaže i nama ostalima. Treba privući turiste iz sveta nečim, ne samo jeftinim pićem, splavovima i lakim .... Kako je lepo otići u bilo koju prestonicu, od Španije do Rusije. Jedan Beč ima BDP kao tri Srbije, mahom od turizma, pa ti vidi da li treba ulagati u ovakve stvari. To vuče i razvoj ostatka zemlje.

  • Generacija 84

    2. jun 2017 | 09:36

    Genijalno! Treba da je na nekom mestu gde mozes da joj pridjes i u tisini uzivas u njenoj muzici i rasveti,a ovde je bas idealno mesto za to! Bravo!

  • Ivan-BG

    2. jun 2017 | 09:31

    Kako ce to lepo da zbuci jos kad porodje raspali tranvaji od kojih cela Slavija odzvanja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA