Povodom požara na deponiji u Vinči oglasio se i Siniša Mali: Rešenje ćemo znati 6. jula!

Mali je dodao da se već 40 godina na deponiji u Vinči deponuje smeće i da se s vremena na vreme tamo dešavaju požari koji su veći ili manji i koji se gase

  • 3
Vinča, Deponija u Vinči Foto: Beoinfo

Rešenje za deponiju u Vinči znaće se 6. jula, kada budu dobijene ponude od najvećih svetskih firmi da se zajednički sanira ta trenutno "najcrnja tačka u Evropi", izjavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Beograđani prestravljeni zbog užasnog smrada koji guši ceo grad: Evo šta se trenutno zaista dešava u Vinči (FOTO)

Oglasio se Gradski zavod za javno zdravlje povodom smrada koji guši Beograđane

On je prilikom otvaranja turističkog kompleksa kod Avalskog tornja, kazao da na deponiji u Vinči trenutno ne postoji otvoreni plamen, već samo žar i da se on pokriva peskom.

- Deponija jeste problem, ali nije baš toliki koliki se predstavlja u sredstvima informisanja - kazao je Mali dodavši da je dobro da nema štetnih gasova u vazduhu i da oni su daleko od graničnih vrednosti.

Mali je dodao da se već 40 godina na deponiji u Vinči deponuje smeće i da se s vremena na vreme tamo dešavaju požari koji su veći ili manji i koji se gase.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

Prema njegovim rečima, plan je da se sa partnerima koji se jave za saniranje deponije u Vinči napravi postrojenje za preradu otpada u elektro i toplotnu energiju i da ceo taj projekat vredi oko 300 miliona evra.

Na taj način, kako je dodao Beograd će postati "čistiji i ekološki zdraviji grad", a nešto ćemo još i zaraditi, jer se već 40 godina bez ikakve kontrole i mehanizama zaštite odlaže u Vinču.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milisav

    11. jun 2017 | 17:46

    Sta, mesec dana da se cekaju ponude, to se resava po hitnom potupku. Nisi bio tu, razgovaraj sa profesorima sa hemijskog fakulteta koji nesto znaju u vezi toga.

  • Prophet

    11. jun 2017 | 14:38

    Deponiju treba spaliti@baciti beli fosfor i bezin i očistiti đubre@

  • BELGRADE

    11. jun 2017 | 23:07

    Prvo i ima štetnih gasova nego nemamo adekvatne instrumente.Drugo da tačno je da gori godinama po nekad,ovo je sada eksteemno jer je svaki dan.Ali građani okolnih naselja znaju da s vremena vreme,godinama unazad osećamo smrad sa deponije u Vinči.A ako nema otrova i ako je prenapumano,kako to da nene peku oči i grebe u grlu i boli glava od dima koji ulazi kroz zatvorene prozore?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA