≫ 

Kontrola zdravstvene ispravnosti namirnica

Gradske pijace apeluju na sve građane da povećaju pažnju i da mlečne i poljoprivredne proizvode, kao i ribu kupuju samo u registrovanim objektima i prodajnim mestima

  • 1

JKP "Gradske pijace" naručile su komercijalnu analizu ispravnosti sezonskog voća, povrća, mlečnih proizvoda, konzumnih kokošijih jaja i ribe.

Prikupljanje proizvoda, metodom slučajnog uzorka biće realizovano narednih dana na svim većim beogradskim pijacama. Uzorkovanje i laboratorijska ispitivanja obavlja Naučni institut za veterinarstvo Srbije. Sezonsko voće i povrće biće testirano na pesticide, konzumna kokošja jaja na Salmonella spp., obaviće se parazitološki pregled ribe, dok će analiza mlečnih proizvoda pored ispitivanja prisustva bakterija obuhvatiti i senzornu ocenu ove vrste namernica. Rezultate kontrole navedenih proizvoda sa aspekta zdravstvene ispravnosti i kvaliteta, Gradske pijace objaviće krajem sledeće nedelje.

Foto: Promo Foto: Promo

Gradske pijace apeluju na sve građane da povećaju pažnju i da mlečne i poljoprivredne proizvode, kao i ribu kupuju samo u registrovanim objektima i prodajnim mestima.

Foto: Promo Foto: Promo

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA