Opština Palilula izgradila novi parkić u naselju Stara Borča

Jovičić je istakao da je naselje Stara Borča dobilo dečje igralište na koje su građani čekali deset godina, iako su se dopisima u ranijem periodu više puta obraćali Opštini da se ono izgradi

  • 11

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić obišao je danas dečji parkić  koji je Opština izgradila u naselju Stara Borča, između ulice Sonje Marinković i Ličke ulice, na prostoru od 250 metara kvadratnih sa različitim sadržajima za igru i rekreaciju.

Jovičić je istakao da je naselje Stara Borča dobilo dečje igralište na koje su građani čekali deset godina, iako su se dopisima u ranijem periodu više puta obraćali Opštini da se ono izgradi.

- Deset godina građani su se dopisima obraćali Opštini da se u ovom naselju gde je gusta naseljenost, gde imamo veliki broj dece izgradi dečje igralište, ali to nije urađeno zbog nemarnosti nekih pre nas. Mi smo uspeli da izgradimo i poklonimo deci ovo prelepo igralište u kojem oni mogu da provode svoje vreme - rekao je Jovičić.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

On je naveo da je Opština Palilula izdvojila 25 miliona dinara za dečja igrališta u ovoj godini  i da će  pored ove lokacije, takođe, u Borči kod stadiona BSK izgraditi još jedno dečje igralište, zatim u Višnjici, Višnjičkoj banji, Krnjači i u Kotežu.

- Pored toga izdvojili smo i pet miliona dinara za rekonstrukciju već postojećih dečjih igrališta koja su izgrađena u prethodnom periodu - dodao je prvi čovek Palilule.

Predsednik Opštine se posebno osvrnuo na vandalizam koji pojedinci ispoljavaju rušenjem i uništavanjem  rekvizita u novoizgrađenim parkićima.

- Mi ćemo nastaviti da ulažemo novac i da adaptiramo prostore za našu decu, ali ono što mene plaši kao predsednika Opštine je to, što je na delu vandalizam. Kao što vidite preko noći, za dva dana već su uspeli da unište ovaj koš koji se nalazi u parkiću - rekao je Jovičić.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Poručio je da se vandalizam neće trpeti i da će lokalna samouprava u saradnji sa policijom, na rušenje odgovoriti  pojačanom kontrolom od strane i komunalne i redovne policije.

- Svi oni koji budu uništavali dečja igrališta, sportska igrališta i sve ono što je deci neophodno da bi rasla i da bi provodila svoje vreme na najbolji mogući način, biće sankcionisani - naglasio je Jovičić i dodao:

Mi ćemo u budućnosti gledati da za naše najmlađe sugrađane obezbedimo što više ovakvih lokacija, jer kao što vidite ovaj osmeh i ovo što mogu da čujem iza svojih leđa jeste dokaz i pokazatelj da radimo prave stvari", istakao je predsednik i najavio da će Opština planirati da u 2018. godini izdvoji još više sredstava za ovu namenu.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • borcanac

    27. jun 2017 | 22:26

    a kada oni misle da ostvare ono obecanje da ce svaka kuca imati kanalizaciju.Mozda su mislili na 22 vek

  • Djole

    27. jun 2017 | 17:41

    Kad ce Borca svoju opstinu da dobije

  • bolje vrtic nego parkici!!!

    27. jun 2017 | 22:21

    Bolje da razmisljaju o vaznijim pitanjima kao sto je uskracivanje deci da odrastaju u kolektivu sa svojim vrsnjacima tj.o nedovoljnom br.vrtica u Borci. Ovako, jedino da dam otkaz i sedim po ceo dan po parkicima...Zamazivanje ociju!!! Dajte resavajte konkretne probleme!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA