Lepe vesti: Na Savskom vencu nema više liste čekanja za mesto u vrtićima (FOTO)

Do pre samo godinu dana oko sto dece čekalo je na upis u vrtić

  • 6

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas Predškolsku ustanovu "Savski venac” i vrtić "Sveta Petka” na toj beogradskoj opštini i tom prilikom pohvalio ovu ustanovu u kojoj su usvojene sve žalbe roditelja, pa nijedno dete nije ostalo bez mesta u vrtiću.

Beogradu nedostaje 150 vaspitača: U ovim opštinama su najpotrebniji

Više dece nego mesta u vrtićima: Roditelji dobili uputstvo šta da rade ako budu odbijeni za upis

Mali je naveo da su na Savskom vencu podnete 92 žalbe i da su sve rešene pozitivno. Na toj opštini nema više liste čekanja, a do pre samo godinu dana oko sto dece čekalo je na upis.

Zahvaljujući novoj mreži osnovnih škola, dodatno će se otvoriti još dve stotine mesta i to na Paliluli, Zvezdari i Savskom vencu. Kad je reč o potonjoj opštini, u Osnovnoj školi "Živojin Mišić” odvijaće se pripremni predškolski program, tako da će biti oslobođeno još sto mesta u vrtićima. Kao mozaik, rešava se deo po deo programa i plana koji smo definisali - istakao je Mali.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Gradonačelnik je precizirao da je u ovom trenutku rešeno i 1.200 od 5.411 žalbi i naglasio značaj privatnih vrtića, gde boravi skoro deset hiljada mališana iz Beograda. U privatnim vrtićima ranije je boravilo oko 3.000 dece, tako da je danas taj broj utrostručen. On je dodao i da najviše problema sa nedostajućim mestima u vrtićima ima na Novom Beogradu i u Zemunu.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- U protekle tri godine otvorili smo sedam vrtića, osmi se radi u Altini, a rešeni su i imovinsko-pravni problemi za objekat u Denkovoj bašti. Novi vrtići, obezbeđivanje dodatnog prostora kroz Mrežu osnovnih škola i saradnja sa privatnim vrtićima, omogućiće da proces dovedemo do kraja - rekao je Mali.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Direktorka PU Gordana Petrović je naglasila dobru saradnju i koordinaciju sa Sekretarijatom za obrazovanje i dečju zaštitu, kao i opštinom Savski venac, sa kojima je svakodnevno u kontaktu. Roditeljima se izlazi u susret, a dokaz za to jeste što su sve pristigle žalbe rešene.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Ona je dodala i da već ima tridesetak prijava za jaslice, ali za narednu godinu, te da će se naći mesta i za ove mališane u nekom od jedanaest objekata ove predškolske ustanove.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Događaju su prisustvovali vršilac dužnosti gradskog sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak i predsednica opštine Savski venac Irena Vujović.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Caki

    11. jul 2017 | 16:01

    Ja mislim da je najbolje da ceo dan budu u vrtiću. .dok im se roditelji brčkaju na Adi

  • Anastasija

    11. jul 2017 | 15:46

    A,sta je sa Vozdovcem?Sta se tu desava?

  • bah

    12. jul 2017 | 11:07

    Stari grad, Savski venac i Vracar su opstine sa najmanjim brojem malisana. Reklo bi se da je ovo resenje problema koji nije ni postojao. Neka rese problem u Mirijevu, na Zvezdari, pa da vidimo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA