Muzej Nikole Tesle dobija novu zgradu, imaće 30.000 kvadrata

Novi objekat biće najveći naučno-istraživački centar na ovim prostorima, i zauzimaće prostor od 30.000 kvadrata, a osim muzejske postavke na tom mestu biće smešteni biblioteka i naučni kampus za studente i profesore iz celog sveta

  • 0

Novi Muzej Nikole Tesle biće izgrađen na mestu stare električne centrale na Dorćolu, a gradski menadžer Goran Vesić kaže da je to nacionalni projekat značajan za Srbiju.

Čim su mu odložili meč, Novak je odao počast najvećem umu svih vremena: Naš Tesla... (FOTO)

Grad Beograd je, kazao je Vesić za "Večernje novosti", zahvalan Vladi koja je odlučila da oformi i pripremi sve što je neophodno za raspisivnaje međunarodnog tendera na kome ćemo dobiti investitora.

- Konačeno će Muzej, koji godišnje ima oko 100.000 posetilaca, dobiti novu zgradu. Stara centrala, koja je počela sa radom 6. oktobra 1893. godine, pravo je mesto za dom Nikole Tesle - rekao je Vesić.

Novi objekat biće najveći naučno-istraživački centar na ovim prostorima, i zauzimaće prostor od 30.000 kvadrata, a osim muzejske postavke na tom mestu biće smešteni biblioteka i naučni kampus za studente i profesore iz celog sveta, piše list.

Foto: Profimedia/Alamy

Koordinaciono telo zaduženo za projekat trenutno je u fazi potrage za investitorom, a na sastanku tog tela precizirani su detalji izgradnje, uključujući procedure, dokumentaciju i dinamiku realizacije.

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović kaže da je glavni cilj je da se do kraja godine izabere investitor i dodaje da je na sastanku predloženo i da se, kao prateći sadržaji, na prostoru predviđenom za muzej izgrade i drugi objekti poput centra za promociju nauke, mlade talente, informacione tehnologije i genetički inženjering.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA