≫ 

Poskupljenje u Bus plusu: Skuplje ćete plaćati servis koji koristite svaki dan (FOTO)

Umesto dosadašnjih 1,8 dinara, cena ove usluge od danas će biti 2,76 dinara, sa uračunatim PDV-om

  • 16

Sms poruke kojom građani mogu da dobiju povratnu informaciju za koliko im stiže željeni prevoz, od danas je zvanično poskupeo.

Kazna za bus plus zaustavlja na granici! Ako ne platite penale na vreme, može da vam presedne letovanje

Umesto dosadašnjih 1,8 dinara, cena ove usluge od danas će biti 2,76 dinara, sa uračunatim PDV-om.

Imajući u vidu da nije bilo prethodnih najava ove firme da će SMS sistem za proveru reda vožnje poskupeti, ovo je jutros prilično iznenadilo građane koji koriste gradski prevoz.

- Kao i svaki dan i jutros sam otkucala sms poruku, da bih proverila za koliko stanica mi stiže autobus. Međutim, na ekranu mi se pojavilo obaveštenje da je od 1. avgusta ova usluga poskupela i da će se od sada naplaćivati 2, 8 dinara +PDV, sa pitanjem da li želim da nastavim korišćenje ove usluge pod novim uslovima. Bila sam iznenađena jer ovu uslugu "bus plusa" koristim više puta dnevno - kaže Marija N.

Iz "Bus plusa" navode da je za 5 godina, koliko postoji bus plus, moralo nešto poskupeti, kao i da za one koji ne žele da izdvjaju novac za ovu uslugu, imaju besplatnu "bus plus" aplikaciju:

Foto: Telegraf

- Cena BusPlus USSD servisa - usluge informisanja putnika o nailasku vozila javnog prevoza na stanicu koja se odnosi na linije javnog gradskog prevoza u dnevnom saobraćaju, od danas će iznositi 2,76 dinara (2,30 dinara plus PDV).

- Do korekcije cene, koja je ista za sva tri mobilna operatera, došlo je nakon pet godina zbog poskupljenja telekomunikacionog saobraćaja. Nova cena USSD poruke je i dalje niža, i to više od duplo u odnosu na cene standarnih SMS poruka u mobilnoj telefoniji.

- Ističemo da je korisnicima javnog gradskog prevoza i dalje na raspolaganju BusPlus aplikacija koja je potpuno besplatna i putem koje, takođe, mogu dobiti, informacije o nailasku vozila na stajalište - navode u "Bus plus"

Sistem slanja sms poruka kojom su građani dobijali informacije kada stiže prevoz, uveden je 15. marta 2012. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA