Dišemo na škrge, imam utisak kao da mi je neko stavio električnu ogrlicu oko vrata: Nesnosan smrad ne napušta Grocku (VIDEO)

Najviše se oseća uveče oko 23 sata, tokom noći i u ranim jutarnjim časovima

  • 7

Nesnosan smrad, prouzrokovan nedozvoljenim paljenjem otpada poput plastike i elektroprovodnika i dalje se širi Grockom, pa stanovništvo Leštana, Boleča, Vinče ali i Kaluđerice ni na tropskim temperaturama ne mogu noću i u ranim jutarnjim satima da otvore prozore.

Otkriven uzrok nesnosnog smrada koji se već danima širi Beogradom (FOTO)

Kako nam javljaju građani, smrad koji je prisutan više od desetak dana ne jenjava. Najviše se oseća uveče oko 23 sata, tokom noći i u ranim jutarnjim časovima.

Građani se boje za svoje zdravlje, s obzirom na to da većina već ima problema sa disanjem, i bolovima u grlu.

- Kad se oseti smrad, imam utisak kao da mi je neko stavio električnu žicu oko vrata koliko me peče grlo. Disati je nemoguće. Paljevina se toliko oseća, kao da nam neko gume pali u dvorištu, a ne negde, na nekoj drugoj lokaciji - priča za Telegraf.rs Jelena iz Leštana.

Prema njenim rečima i njena kao i druge porodice u kraju, noćima ne otvaraju prozore.

Foto: info.sluzba.grocka

- Sada kada nam je najpotrebnije strujanje vazduha, i spavanje sa otvorenim prozorima, mi se zatvaramo. Mi imamo klimu, ali nije zdravo ni da ona radi cele noći. Drugo, ne mogu ni veš da proširim napolju da se suši. Sve se usmrdi, kao da nije video" veš mašinu, prašak i omekšivač. Ne znam šta rade nadležni. Navodno su locirali gde se pali, ali zašto ljudi koji to rade nisu procesuirani, a očigleno je da nisu čim i dalje smrdi, zaista mi nije jasno - kaže ona.

Opština Grocka je saopštila krajem jula da su zajedničkom akcijom komunalne inspekcije gradske opštine Grocka, Policijske stanice Grocka i Komunalne policije grada Beograda locirana mesta sa kojih se širi nesnosan smrad, prouzrokovan nedozvoljenim paljenjem otpada.

Foto: info.sluzba.grocka

Reč je o tri lokacije u Vinči i Kaluđerici, a postoje osnovane sumnje da se nedozvoljeno paljenje vrši na još nekim lokacija.

Najavljeno je da će se pokrenuti postupak protiv počinioca i da će se nastaviti sa aktivnim traženjem ostalih lokacija, a na građane je apelovano da ukoliko primete vatru ili dim hitno regauju i prijave Komunalnoj inspekciji gradske opštine Grocka na telefon 011/8501312, lokal 260.

Pogledajte kako iz aviona izgleda ova opština pored Dunava:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Shtela rosa di Belgrado

    6. avgust 2017 | 12:38

    Na snimku je prelepa Grocka, a ovi bugari i kosovari sto zive u Vinci, Lestanima i posebno u Kaludjerici, to je odraz njihove kulture i nacina na koji zive i oni i njihove komsije kojima dopustaju da pale ove stvari, i ne prijavljuju ih policiji.

  • Pera

    6. avgust 2017 | 11:57

    Nehigijena katastrofa

  • mili

    6. avgust 2017 | 14:27

    stidi se kako ljude deliš...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA