Plato Milana Mladenovića od danas dobija potpuno novi izgled: Već za meseca dana uživaćemo u drvoredu i drugim iznenađenjima (FOTO)

Od 2011. godine plato nosi ime Milana Mladenovića, frontmena "Ekatarine velike", koji je na svoj način zadužio Beograd

  • 5

Radovi na uređenju Platoa Milana Mladenovića ispred Doma omladine počeli su danas, a gradski menadžer Goran Vesić očekuje da će krajem septembra taj prostor dobije potpuno novi izgled.

Raskopan je ceo grad, Beograđani na sve načine pokušavaju da stignu na posao: Pogledajte kako izgledaju razrovarene ulice (FOTO)

- Taj prostor će imati granitne kocke - rekao je Vesić i naveo da će biti izgrađena mala scena za koncerte na otvorenom, a kiosk i klupe koje nisu u funkciji biće uklonjeni i postaviće se novi mobilijar.

Deo Dečanske ulice biće popločan, a postaviće se i drvored sa 12 novih stabala i javna česma.

- Tako da će ovaj plato konačno dobiti izgled kakav i zaslužuje. Od 2011. godine plato nosi ime Milana Mladenovića, frontmena "Ekatarine velike", koji je na svoj način zadužio Beograd. Plato ipak nikad nije zaživeo kao mesto gde se Beograđani okupljaju i gde se održavaju svirke. Sada se pravi jedan mali urbani džep sa zelenilom - rekao je gradski menadžer.

Foto: Promo

Vesić ističe i da više neće biti reklamiranja na objektu Doma omladine Beograda koji je pod zaštitom države kao objekat kulture, a autobusko stajalište koje se ranije nalazilo ispred te ustanove, biće izmešteno oko pedeset metara niže.

- Radovi koštaju 10 miliona dinara, a to je samo prvi deo jer ćemo nastaviti u fazama da uređujemo Dečansku ulicu - rekao je Vesić.

Foto: Promo

Prema njegovim rečima, u glavnom gradu nastavlja se sa uređenjem urbanih džepova u gradu, a prvi od njih, Plato Ðoke Vještice, ispred Studija B, uređen je 2013. godine.

- Nas čeka već početkom septembra novi urbani džep, novi park na uglu Viške i Kursuline ulice pored Kalenić pijace na Vračaru. Za protekle tri godine uredili smo oko 50 urbanih džepova jer urbani džepovi podižu kvalitet života ljudi i Beograd čine velikim evropskim gradom, kakav i treba da bude - kaže Vesić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA