JOŠ BLIŽE OBALI: Otvorene "kaskadne terase" na Savskoj promenadi (FOTO)

- Uspeli smo u tome da sa promenade koja je već bila lepa sama po sebi damo mogućnost ljudima da dođu još bliže obali Save - rekao je Mali

  • 2

Na Savskoj promenadi, velikom šetalištu u blizini Beograda na vodi, a koje će se kada sve bude završeno protezati od Brankovog mosta do Ade Ciganlije, danas su otvorene nove "kaskadne terase".

U Beogradu na vodi niče još 5 zgrada, a metro će biti šlag na tortu

Vučić sa Alabarom o "Beogradu na vodi" i izgradnji novih objekata

Gradonačelnik Siniša Mali kaže da se otvara još jedan kutak gde Beograđani mogu da provedu svoje vreme, navodeći da je to samo deo radova na Savskoj promenadi.

- Dugo nam je trebalo da to napravimo zbog toga što se radi o delu obaloutvrda. Sada sa novim stazama i zelenilom ovaj deo potpuno drugačije izgleda. Uspeli smo u tome da sa promenade koja je već bila lepa sama po sebi damo mogućnost ljudima da dođu još bliže obali Save - rekao je Mali.

Kaže da će radovi na tom delu promenade do Kule Beograd biti završeni do septembra, da bi se sledeće godine gradio deo od Kule Beograd do Sajma, a 2019. godine od Sajma do Ade Ciganlije.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- U narednih godinu i po do dve godine, od Brankovog mosta pa do Ade Ciganlije imaćemo jednu prelepu promenadu koja je sada već jedno od kultnih mesta ovde u Beogradu gde deca, naši sugrađani dolaze i provode vreme - rekao je Mali novinarima prilikom posete "kaskadnim terasama".

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

To će, kaže Mali, biti prava šansa i prilika da se pokaže zbog čega se sve radi i da se Beograd polako spušta na reke.

On se osvrnuo i na izgradnju Beograda na vodi, ističući da radovi u novim zgradama idu sjajno i po planu.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Mi ćemo do kraja oktobra imati i završenu fasadu na dve zgrade koje se prvo grade - rekao je gradonačelnik, navodeći da će prvi stanovi biti useljeni u predviđenom roku, do kraja aprila sledeće godine.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

U okviru projekta Beograd na vodi uveliko se rade još dve zgrade, završeni su šipovi za izgradnju tržnog centra, a u oktobru počinju radovi na izgradnji Kule Beograd.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Istakavši da je reč o najvećem gradilištu u Evropi, Mali je podsetio da je taj projekat zaposlio domaću građevinsku industriju i naše radnike.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Menjamu našu zemlju, menjamo naš Beograd i evo ovaj mali deo promenade je za mene važan jer pokazuje koliko razmišljamo o svakom detalju. Želimo da se ovo promeni i da bude iz dana u dan bolje i lepše - zaključio je gradonačelnik.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tuta

    19. avgust 2017 | 06:19

    Au, ko je ova domaćica u crnoj haljinici?

  • Bane

    23. avgust 2017 | 13:34

    Izgleda odlicno , kamo srece da se tako nesto gradi i u mom gradu Novom Sadu .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA