Mali: Odgovorna politika vodi do novih investicija i unapređenja komunalnog sistema grada (FOTO)

Siniša Mali je rekao da je funkcionisanje komunalnog sistema veoma važno za svakog građanina Beograda

  • 0

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i njegov pomoćnik Borko Milosavljević posetili su danas JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", proizvodni pogon Bele vode, i tom prilikom razgovarali sa rukovodstvom tog preduzeća, predstavnicima sindikata i radnicima o poboljšanju uslova rada i planovima ovog javnog preduzeća.

U Beogradu nestašica vode, moguće i restrikcije: Jedan deo grada se "bahati" nauštrb ostalih, a ovo su najugroženija naselja

Siniša Mali je rekao da je funkcionisanje komunalnog sistema veoma važno za svakog građanina Beograda, te da je takođe važno smanjiti gubitke vode i troškove, ali tako da se poboljša usluga.

Foto: Beoinfo

- Danas razgovaramo o tome kako ćemo da rekonstruišemo Makiš 1, fabriku za prečišćavanje vode koja je najstarija u gradu, i time obezbedimo građanima Beograda snabdevanje pijaćom vodom za narednih 20 godina - kazao je gradonačelnik.

Foto: Beoinfo

- Razgovaramo o tome kako ćemo da uložimo novac u dalji razvoj vodovodne i kanalizacione mreže. "Beogradski vodovod" već sada iz godine u godinu menja 70 kilometara stare vodovodne mreže kako bi smanjio gubitke i kako bi smanjio pucanje mreže kada su visoke ili niske temperature. To je posledica odgovornog pristupa koji imamo za sva javna preduzeća, ali takođe i socijalno-ekonomskog dijaloga koji smo napravili sa sindikatima i zaposlenima kako ovog tako i ostalih komunalnih preduzeća - istakao je gradonačelnik.

Foto: Beoinfo

On je podsetio da je pre tri godine, kada je bio predsednik Privremenog organa Beograda, na jednom od prvih sastanaka bilo reči o nedostatku novca za izgradnju Fabrike za prečišćavanje vode Makiš 2, te da su radovi bili zaustavljeni.

Foto: Beoinfo

Tadašnja nova gradska vlast je problem rešila i fabrika je završena.

Foto: Beoinfo

Siniša Mali je naveo da je danas saslušao sugestije i pitanja radnika "Beogradskog vodovoda i kanalizacije" i u duhu zajedničkog partnerstva ta pitanja će i biti rešena.

Foto: Beoinfo

- Ono što vidim pri posetama komunalnim preduzećima jeste da postoji visoka svest svih zaposlenih o tome da gradimo bolji i lepši Beograd - zaključio je Siniša Mali.

Foto: Beoinfo

Ovo je četvrta poseta gradonačelnika gradskim komunalnim preduzećima, a u narednom periodu posetiće i preostala, od ukupno 17.

Foto: Beoinfo

Obilasku je prisustvovao i direktor JKP"Beogradski vodovod i kanalizacija" Dragan Đorđević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA