≫ 

Sanacija fasade na garaži "Masarikova": Uskoro će zasijati punim sjajem (FOTO)

Radnici će tokom naredna dva meseca restaurirati oštećene metalne elemente, odmastiti ih i zaštitii

  • 0

Garaža u Masarikovoj ulici zablistaće novim sjajem nakon što je započeta obnova i sređivanje fasada na njoj. Radovi u okviru velike gradske akcije obuhvataju sanaciju gotovo 2.000 metara kvadratnih na uličnoj, bočnim i dvorišnim fasadama. Radove na sanaciji fasadne obloge obišli su gradski menadžer Goran Vesić i direktor JKP "Parking sevis" Andrija Čupković.

Renovirano je čak 8 garaža u Beogradu: Pogledajte kako sada izgledaju (FOTO)

Ovako će izgledati novi carinski terminal u Beogradu (FOTO)

Na bočnim stranama garaže u toku je obijanje i uklanjanje oštećenih delova malterisane fasade, koja će potom biti obrađena i obojena identično kao postojeća.

Radnici će tokom naredna dva meseca restaurirati oštećene metalne elemente, odmastiti ih i zaštitii, dok će dotrajale ploče, koje su u lošem stanju, biti zamenjene novim.

Prilikom bojenja fasade, "Parking servis" će koristiti nove boje, koje su otporne na sve vremenske uslove. Dizajn same spoljašnosti garaže se neće menjati, te će fasada garaže u Masarikovoj ulici zadržati karakterističan izgled sa panoramom grada Beograda, u saglasnosti sa osnovnim oblikom i konceptom, koji je kreirao autor projekta.

"Parking servis" je u okviru gradske akcije uređenja fasada, tokom ove i prošle godine, izgradio nove fasade na centralnim garažama "Zeleni venac" i "Obilićev venac", dok će garaža "Masarikova" novi izgled dobiti početkom oktobra.

Foto: Telegraf

U ova tri objekta ukupno je izgrađeno i rekonstruisano 43.000 m2 prostora, a zamenjeno je i uređuje se 8.500 metara fasada.

Nekadašnje fasade su od plastike, u garažama "Obilićev venac" i "Zeleni venac", zamenjene su modernim fasadama od savremenih prirodnih materijala, koji obezbeđuju prirodnu ventilaciju i predstavljaju kombinaciju funkcionalnosti i estetike. Nove fasade, kao  i ova na garaži "Masarikova", otporne su na vremenske promene i temperature.

Podsećamo da je "Parking servis", uz odgovoran odnos prema poslu i velika zalaganja, u vremenskom periodu od dve godine, rekonstruisao garaže "Zeleni venac" i "Masarikova", ali i obnovio i nadogradio garažu "Obilićev venac".

Foto: Telegraf

Obnova tri centralna objekta podrazumevala je, pre svega, jačanje nosećih konstrukcija, koje su pretile da se uruše. U sve tri garaže su betonirane međuspratne ploče, zaštićeni čelični delovi i urađena hidroizolacija podova.

Na sve radove postoji 15 godina garancije, čime je "Parking servis" osigurao da u budućnosti više ne bude potrebe za izvođenjem ovako obimnih radova.

Foto: Telegraf

Gradski menadžer Goran Vesić istakao je koliko je ovaj projekat bitan za građane Beograda.

- Razlog zbog čega smo došli je da skrenemo pažnju drugim javnim instutucijama u gradu, državnim institucijama i privrednim, da bi mogli da počnu i oni da uređuju svoje fasade kao što grad uređuje fasade koje su pod zaštitom države. "Parking servis" je prvo preduzeće koje je to uradilo. Mi pozivamo i druge institucije da uređuje svoje fasade, jer ne može samo grad da uređuje i ne mogu samo građani da uređuju svoje fasade. Ako hoćemo Beograd da sredimo, moraćemo svi da se uključimo u ovaj posao - rekao je Goran Vesić, gradski menadžer.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA