KVADRAT KOŠTA I PO 6.000 EVRA: Ovo je 10 najskupljih ulica u Beogradu! (FOTO)

U najskupljim ulicama prestonice žive diplomate, političari, biznismeni

  • 6

Mnogi misle da je Knez Mihailova ulica najskuplja za stanovanje u Beogradu, ali prevarili su se. Tamo se cena kvadrata kreće od 1.500 do 2.500 evra, ali postoje i mnogo skuplje gde je kvadrat 6.000 evra.

OGROMNE RAZLIKE U CENAMA NEKRETNINA PO SRBIJI: Za jedan stan u Beogradu, možete da kupite 14 unutrašnjosti

Najskuplji kvadrat u Beogradu - 5.290 evra, a nije na Dedinju

U najskupljim ulicama prestonice žive diplomate, političari, biznismeni.

Za kvadrat kod Vukovog spomenika morate da izdvojite i do 6.000 evra. Stanove odlikuje ekstravagantna novogradnja, sa sve spoljašnjim i unutrašnjim bazenima, kućnim bioskopima, sobama za rekreaciju...

Printskrin: google.maps

Na istoj ceni je i Dedinje. Samo za jednu kuću u Užičkoj potrebno je vrtoglavih 15 miliona, pa će oni koji žele da žive kao Tito ili Sloba morati dobro da odreše kesu. U blizini su ambasade, a kuće odlikuje elegantna arhitektura s početka 20. veka, sa širokim dvorištima i privatnošću iza gvozdenih kapija.

Printskrin: google.maps

Pogled na Hram Svetog Save iz Mačvanske podigao je cene u toj ulici. Penthaus sa garažnim mestom, kaminom i plavom kupolom hrama na vidiku biće vaš za oko 750.000 evra, što je još i zgodna cena, s obzirom na to da neke neimarske nekretnine prelaze i milion.

Printskrin: google.maps

Tolstojeva ima puno drveća i gustog rastinja iza kojih se kriju predivna nevelika zdanja i nezbrinute posivele vile. U mnogima ima ukusnih salona, grede od punog drveta i romantične balkone čiji se pogled spušta niz Dedinje. Sudeći po aktuelnoj ponudi, kvadrat ovde košta oko 2.100 evra.

Printskrin: google.maps

Ulica Vladete Kovačevića je jedna od najskupljih adresa na Senjaku, u neposrednoj blizini Kuće kralja Petra i takođe paprenih ulica Sanje Živanović i Žanke Stokić. Za prostore koji mogu biti stambeni, rezidencijalni i komercijalni traži se preko dva miliona evra, a za luksuzne vile sa zatvorenim bazenom, liftom i ogradom od kovanog gvožđa brojka ide i preko 3,5 miliona. U ovoj i okolnim ulicama vlasnici svojih 200 kvadrata ne cene ispod 700.000.

Printskrin: google.maps

U onom delu gde se dodiruje sa Užičkom, Ulica Teodora Drajzera je papreno skupa. U njoj jednako ima velelepnih predratnih vila sa gotskim karakteristikama, kao i modernih zgrada. Dvospratna kuća visokih plafona sa 13 ari placa ceni se na 1,7 miliona evra, to jest oko 3.500 evra po kvadratu, a slični susedni domovi ne beže mnogo od te cifre. Cenu obara prometni saobraćaj i blizine javnih ustanova.

Printskrin: google.maps

Ime "poslednjeg narodnog heroja" Milana Tepića nosi ulica u koju samo milioneri mogu da privire. Ove kuće spolja nose stari šarm, ali iznutra poseduju sve pogodnosti modernog života. Većina njih seže od tri do pet spratova, a kamini, bazeni i letnje kućice su neizbežni dodaci nekretnine. Ovde morate da izdvojite od milion do 2,3 miliona evra.

Printskrin: google.maps

Do 3.000 evra po kvadratu obezbediće vam stan u Krunskoj, ali ima i daleko jeftinijih stanova u "komunističkim" zgradama, no blizina Hrama, Bulevara, Kalenić pijace, Muzeja Nikole Tesle i Skupštine Srbije tu lokaciju čini jednom od najprestižnijih u Beogradu.

Printskrin: google.maps

Za neveliki stan od 50 kvadrata na Andrićevom vencu ćete morati da iskeširate 115.000 evra. Za predivni prostrani salonac - 1.800 evra po kvadratu. Tu se u zgradi Novog dvora ili ispred njega krojila sudbina Srbije.

Printskrin: google.maps

Za one koji vole da budu u centru svakog zbivanja, cena kvadrata u Kralja Milana staje oko 2.500 evra. U jednoj od nastarijih, najlepših i najpoznatiijih prestoničkih ulica traže preko milion evra za 270 kvadrata.

(Telegraf.rs / Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BRKA

    28. avgust 2017 | 17:26

    Koje jos lud da kupuje u srbiji nekretninu za 10 god opustosice se srbija skroz jedino ko voli sa izbeglicama da zivi hvala

  • Boban

    28. avgust 2017 | 17:44

    U BeOgradu ne bih ziveo ni za dzabe.

  • jugos

    28. avgust 2017 | 19:18

    Ja bih ziveo ali samo za vikend po nekad

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA