Virus Zapadnog Nila širi se Beogradom: 19 obolelih, zaraženih komaraca najviše u Bloku 45, Adi Ciganliji, Banjici, Vračaru

Najveći broj zaraženih virusom Zapadnog Nila zabeležen je u Beogradu, a larvi komaraca ima najviše na Adi Ciganliji, Adi Huji, Banjičkoj Šumi, bloku 45 i Vračaru, dok u Srbiji rekordni broj pronađen je u Pančevu čak na 21 lokaciji

  • 3

Institut za javno zdravlje Srbije " Dr Milan Jovanović Batut" saopštio je da je do osmog septembra  na teritorji Srbije registrovano 28 zaraženih virusom Zapadnog Nila, od kojih je jedan imao smrtni ishod.

Ovo je KOMARAC KULEKS PIPIENS koji širi zarazu po Srbiji: Ako imate glavobolju i temperaturu, odmah se javite lekaru

Najviše obolelih čak 19 registrovano je u Beogradu, četiri u Južnobanatskom okrugu, Podunavskom tri, i Severnobačkom i Južnobačkom po jedan oboleli.

Komarci zaraženi opasnim virusom u prestonici registrovani su na Adi Ciganliji, Čukaričkoj padini, Sremčici, Vinči, Kaluđerici, Adi Huji, Padinskoj skeli, Banjičkoj šumi, u Zemunskom parku, Bloku 45, na Vračaru.

Komarci zaraženi virusom Zapadnog Nila otkriveni su čak  na 21 lokaciji u Pančevu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZOI

    12. septembar 2017 | 12:36

    Jesu komarci izabrali lokacije ili vi?

  • Realista

    12. septembar 2017 | 12:46

    Kako da znamo simptome?!?

  • Vozdovac

    14. septembar 2017 | 19:28

    Zahvaljujem gradskim vlastima na ovome, u blizini V.Stepe gde zivim za celo leto prosli su jednom onim kamioncicem (za aviona valjda nemaju para) i apsolutno nista nisu uradili. Celo leto zovemo, moljakamo i nikom nista, zauzeti su raskopavanjem ulica a komaraca gore nego u Kongu ili Amazoniji. Bravo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA