≫ 

Beograd dobio prva besplatna parking mesta za trudnice! (FOTO)

Više od 92 odsto trudnica izrazilo je želju da im se obezbede parking mesta ispred domova zdravlja i bolnica

  • 3

Prva besplatna parking mesta za trudnice obeležena su ispred tržnog centra "Big fešn" u Višnjičkog ulici, u okviru inicijative koju je pokrenulo udruženje majki i trudnica "Mamin san", a podržala opština Palilula.

Trudnice u Beogradu zaslužuju posebna parking-mesta: Najmanje 15 minuta kruže dok se ne uparkiraju

VELIKA INICIJATIVA: Obezbedite parking mesta za trudnice!

Predsednica udruženja "Mamin san", Danka Todorović, rekla je da je akcija obeležavanja besplatnih parking mesta za trudnice potekla nakon velike ankete u kojoj je više od 600 majki naglasilo da je to neophodno.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Više od 92 odsto trudnica izrazilo je želju da im se obezbede parking mesta ispred domova zdravlja i bolnica i zato apelujemo na sve državne i zdravstvene ustanove da se pridruže našoj inicijativi koju su prvi podržali "Big fešn" i opština Palilula, rekla je Todorović.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Ona je najavila da će akcija obeležavanja parking mesta za trudnice biti nastavljena 26. septembra na području opštine Voždovac.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Predsednik opštine Palilula, Aleksandar Jovičić, rekao je da će se na sastancima sa predstavnicima "Parking servisa" i svih važnih institucija razmatrati ispred kojih se ustanova na teritoriji ove opštine mogu obezbediti parking mesta za trudnice.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Ni opština Palilula nema dovoljno parking mesta jer je zgrada na potpuno pogrešnom mestu, ali mi ćemo se potruditi da ih za trudnice obezbedimo ispred mesnih zajednica, domova zdravlja i ustanova kulture kakva je "Vlada Divljan" ispred koje će za nekoliko parking mesta biti označena, naveo je Jovičić koji je u ime opštine Palilula jednoj trudnici poklonio kolica za bebe.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

On je obećao da će ova opština ubuduće podržavati sve projekte udruženja i škole roditeljstva "Mamin san" i pozvao sve opštine i gradove u Srbiji da se priključe sličnim akcijama u kojima je, kako je rekao, buducnost naše zemlje.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Pod utiskom sam ove lepe i plemenite akcije, jer je moja supruga u sedmom mesecu trudnoće i kad vidite ovako nešto ne može da vam ne zadrti glas. Očekujem da se narednih godina rodi što više malih Palilulaca, a to možemo samo ako podstičemo ovakve akcije i na taj način šaljemo poruku da je natalitet za nas tema broj jedan - naveo je Jovičić.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Inicijativu udruženja "Mamin sin" pozdravila je i Tijana Savić, TV zvezda, koja se odazvala akciji jer je, kako je rekla, "i majka i vozač".

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Znam koliko bi mi značilo da su postojala parking mesta kada sam bila trudnica, a pogotovo u poodmakloj trudnoći kada znači da imate obezbeđeno parking mesto ispred ulaza u neku ustanovu- rekla je Savić.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Za trudnice udruženja "Mamin san" organizovana je i besplatna bioskopska projekcija filma "Otkačene trudnice".

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PETAR 1

    20. septembar 2017 | 19:52

    A kako znamo da je trudna, ona je u drugom mesecu a parkira se na obelezeno mesto, koce to da kontrolise

  • Stein

    20. septembar 2017 | 15:50

    Tamo po srbiji parkiraju i na invalidski park a kamoli za trudnice

  • Sasa67

    27. septembar 2017 | 15:50

    Lepo je to ali ako je vec rezervacija na tom parkingu za trudnice mora biti pokriveno saob. znakom a parking mesto ofarbati zutom bojom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA