Radili su 6 godina zajedno, da bi njihova zgrada imala najlepši ulaz u Beogradu: Pobedili su! (FOTO)

Novi Beograd je još jednom odneo pobedu kao opština na kojoj se nalazi najlepši ulaz u prestonici

  • 6

Kada se komšije udruže sve je moguće, a to su pokazali stanari stambene zgrade u ulici Jurija Gagarina broj 259. Naime, na konkursu za izbor najlepšeg ulaza Beograda koji svake godine organizuje JP "Gradsko stambeno", njihov ulaz osvojio je prvo mesto.

Postavljena 40. rampa za osobe sa invaliditetom na teritoriji opštine Rakovica

Sjajna akcija na Voždovcu: Zasađeno oko 1000 sadnica za zeleniji Beograd (FOTO) (VIDEO)

Ulaz stambene zgrade u ulici Jurija Gagarina broj 259 bio je jedan od 90 ulaza koji su prijavljeni na konkurs JP "Gradsko stambeno".

- Ovo je sedma godina zaredom u kojoj JP "Gradsko stambeno" organizuje konkurs za najlepši ulaz Beograda. Ove godine sam zaista ponoson što se čak 90 ulaza prijavilo za ovaj konkurs. To nam govori da naš trud i rad, koji ulažemo svakodnevno da sredimo ulaze u Beogradu, daje rezultate - izjavio je Nikola Kovačević, generalni direktor JP "Gradsko stambeno" - za Telegraf.rs.

Beograd svakim danom postaje sve lepši zahvaljujući građanima i akcijama kao što je "Izbor za najlepši ulaz".

- Građani sve više vide koliko je važno da ulaz njihove stambene zgrade bude sređen i bezbedan. Što su bolji komšijski odnosi, to je i bezbednost naših sugrađana veća. Nalazimo se danas u ulici Jurija Gagarina broj 259, jer su oni osvojili prvu nagradu. Nagrada je ekološka LED rasveta koju će stručni tim JP "Gradsko stambeno" ugraditi u hodnike ove zgrade - naglasio je Nikola Kovačević koji je uručio plaketu za najlepši ulaz upravniku stambene zgrade.

Foto: stambeno.com

Zgrade koje su veoma stare zahtevaju više truda prilikom održavanja, te trud stanara i te kako treba nagraditi.

- Ima više kriterijuma za određivanje pobednika na konkursu "Izbor za najlepši ulaz", ali na prvom mestu jeste starost zgrade, s obzirom na to koliko je njih teško održavati. Nakon toga je veoma bitno koliko su truda i rada uložili stanari zgrade - dodao je Kovačević.

Pobedi na konkursu najviše su se radovali stanari u ulici Jurija Gagarina broj 259.

Foto: stambeno.com

- Svi zajedno smo organizovali ovu akciju i zaista smo ponosni kako na kraju naš ulaz izgleda. Moram da naglasim da su stanari baš bili složni prilikom uređenja zgrade i njene okoline. Napravili smo i igralište za decu i klupice ispred ulaza na koje svako može da sedne - izjavila je stanarka Rahmani Ljubinka.

Najzaslužniji za lepši izgled Beograda jeste upravnik stambene zajednice Dragan Bakić.

Foto: stambeno.com

Foto: stambeno.com

- Radili smo timski i to šest godina kako bismo osvojili ovu nagradu. Zaista smo mnogo uložili i truda i vremena. Najbitnije je kad vidite komšiju sa osmehom na licu. Naša zgrada ima 97 stanova, a 287 stanara i svaki od njih je dao svoj doprinos i svi se držimo zajedno što je zapravo i najbitnije - izjavio je Dragan Bakić za Telegraf.rs.

Pored toga što imaju najlepši ulaz, stanari koji stanuju u ovoj zgradi su i veoma humani.

- Moram da naglasim da kad se neka beba rodi u zgradi, mi dajemo porodici 10.000 dinara. To se takođe odnosi i ako neko premine - dodaje Bakić.

Kad su komšije složne i odnosi među njima zdravi, sve je lako, te i zgrada koja je stara nekoliko decenija može da zablista punim sjajem. Svakako da na primeru ovih stanara, možemo mnogo da naučimo, i kada bi svi krenuli njihovim stopama, naš grad bi izgledao bolje, a samim tim život u njemu.

Daljinac

(I. Vlajković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    2. oktobar 2017 | 15:33

    E kada bi svaka zgrada ovako funkcionisala gde bi nam bio kraj

  • Bella

    2. oktobar 2017 | 15:25

    Svaka cast!

  • Vatrogasac73

    2. oktobar 2017 | 16:35

    Ja u zgradi imam dva video nadzora doduše stariji modeli ali ništa ne može da im promakne trći je nedavno preminuo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA