Oglasio se sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu nakon trovanja: Odgovorni moraju biti kažnjeni!

- Zgrožen sam da bilo ko, ko se bavi spremanjem obroka za đake, može da na bilo koji način dovede kvalitet hrane za decu u pitanje, a da ne govorimo o slučajevima kada imamo trovanje dece - rekao je Gak

  • 3

Sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak izjavio je danas da će zahtevati od svih nadležnih organa da sprovedu detaljnu istragu pod kojim okolnostima je došlo do trovanja više desetina dece u beogradskim osnovnim školama "Vojvoda Mišić", "Radojka Lakić", "Braća Baruh", "Veljko Dugošević" i "Skadarlija".

MASOVNO TROVANJE DECE U BEOGRADSKIM ŠKOLAMA: Svi su ovo pojeli, pa završili u bolnici!

On je poručio da zahteva punu odgovornost svih koji učestvuju u pripremi i distribuciji hrane za decu u beogradskim školama i zahtevao od direktora škola da se potpuno obustavi dostava hrane od spornog dobavljača.

- Zgrožen sam da bilo ko, ko se bavi spremanjem obroka za đake, može da na bilo koji način dovede kvalitet hrane za decu u pitanje, a da ne govorimo o slučajevima kada imamo trovanje dece. Moramo biti brzi i efikasni u utvrđivanju činjenica, a odgovorni moraju biti kažnjeni - rekao je Gak.

On je danas nakon konsultacija sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim obišao škole koje su prijavile zdravstvene probleme kod dece.

- Lično sam obišao škole da bih se uverio u zdravstveno stanje dece. Dobro je da nijedno dete, kako su me obavestili direktori, nije zadržano u bolnici, a mnoga su danas već na nastavi što nas ohrabruje - zaključio je Gak.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • doktor

    3. oktobar 2017 | 18:11

    Da se kazne naravno. A da se proveri ko je sklopio ugovor sa njima i pod kojim uslovima? Ko po ugovoru kontroliše kvalitet i ispravnost hrane zadecu?To teško ...

  • Danka

    3. oktobar 2017 | 22:18

    Molimo da i vrtici udju u krug kontrolisanja jer se deca u njima hrane upravo iz takvih ili slicnih ketering sluzbi.Neka zavod za javno zdravlje pokuca i na njihova vrata.

  • Srbenda

    3. oktobar 2017 | 18:10

    Ja bih rekao da je u pitanju gradska voda..a ne to sto su kupili...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA