Dobrila se zahvalila predsedniku Vučiću jer ostaje u stanu na Vračaru: Zahvaljujući njemu, moja porodica nije ostala bez krova nad glavom

Prikupljeno je dovoljno sredstava i plaćena je jednogodišnja stanarina za porodicu Petrović

  • 87

U stanu u Njegoševoj ulici broj 65, na Vračaru živela je Dobrila Petrović sa svojom ćerkom Snežanom i  njeno dvoje dece kao "zaštićeni stanar". Na osnovu pravosnažne odluke one su juče iseljenje. Zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću, ova porodica nije ostala bez krova nad glavom. 

GO Vračar: Za iseljavanje majke sa dvoje dece iz stana u Njegoševoj ulici na Vračaru nije odgovorna GO Vračar (FOTO)

- U svoje ime i u ime svoje porodice koja je noćas iseljena od strane sudskih izvršitelja iz stana u Njegoševoj 65 zahvaljujem se predsedniku Vučiću i članovima Srpske napredne stranke sa Vračara za pomoć koju je dobila moja porodica.  Zahvaljujući pomoći koju su prikupili članovi Srpske napredne stranke, moja porodica će imati krov nad glavom narednih godinu dana - rekla je Dobrila Petrović.

Prikupljeno je dovoljno sredstava i plaćena je jednogodišnja stanarina za porodicu Petrović koja je tako ponovo dobila krov nad glavom.

- Srpska napredna stranka je tako pokazala da brine o svakom građaninu i u slučajevima kada kada nije država ne može da pomogne. Zapanjeni smo današnjim ponašanjem i licemerjem bivših opštinskih čelnika sa Vračara i Đilasovih saradnika Branimira Kuzmanovića i Bogdana Tatića koji su protestvovali ispred opštine Vračar zloupotrebljavajući nesreću porodice Petrović - navodi se u saopštenju.

Agonija porodice Petrović traje godinama jer, kako kaže Dobrila, protiv sebe se imala advokata koji može sve da završi na sudu.

- Godinama obilazimo pragove državnih institucija i niko nam nije pomogao. Ne znam ni sama koliko sam puta tražila prijem kod bivšeg predsednika opštine Vračar Kuzmanovića koji nikada nije imao vremena da me primi. Opština je dok je on bio predsednik 2007. godine odbila da se umeša u spor i o tome je obavestila sud i tako nas je ostavila na milost i nemilost surovom advokatu koji može sve na sudu - istakla je ona.

Foto: Marko Todorović

Dobrila se zahvalila ljudima koji su se sinoć okupili, ali kako navodi, tu nije bilo mesto ljudima iz Demokratske stranke Kuzmanoviću i Tatiću koji nisu hteli da me prime dok su vodili opštinu Vračar.

- Kuzmanović i Tatić su krivi zato što je opština Vračar 2007. godine odbila da se umeša u moj spor i zato što sam danas ja, moja ćerka Snežana i naša deca danas na ulici. Hvala ljudima koji su za nekoliko sati prikupili pomoć i predsedniku Vučiću koji je to predložio - zaključila je ona.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dare

    6. oktobar 2017 | 20:53

    KO bi drugo nego Vucic! Svaka cast i za sve aktiviste koji su pomoglu u prihupljanju novca.

  • Veljko

    6. oktobar 2017 | 20:11

    Kad se hoće, za sve može da se nađe rešenje. Bar je ova porodica mirna sledećih godinu dana.

  • Ко.Бре 5 10. 2017

    6. oktobar 2017 | 19:37

    Треба мислити о својим грађанима чиниш добро добром ти се врати

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA