Siniša Mali: Završena prva faza rekonstrukcije parka Ušće (FOTO)

Rekonstrukcija parka Ušće najveći je projekat koji JKP "Zelenilo - Beograd" radi od svog osnivanja

  • 4

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas završne radove prve faze rekonstrukcije parka Ušće, i ocenio da će taj deo grada, naročito nakon otvaranja Muzeja savremene umetnosti, biti u potpunosti drugačiji.

Ispod Knez Mihailove ulice nalazi se važan deo prošlosti Beograda: Nekada je tu bila glavna raskrsnica puteva

Obilasku su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević, glavni gradski urbanista Milutin Folić i direktor JKP "Zelenilo - Beograd" Slobodan Stanojević.

- Ovaj park izgleda potpuno drugačije nego u drugoj polovini avgusta, kada su radovi počeli. Sada je prava zelena oaza sa dovoljno sadržaja za naše sugrađane. Napravili smo sedam novih igrališta – za košarku, odbojku na pesku, boćanje, badminton, a tu je i veliki broj primarnih i sekundarnih staza. Postoji i veliki broj rekvizita za teretanu na otvorenom, veliki broj česmi i svega što je potrebno građanima, kako bi njihov boravak ovde bio ugodan - istakao je Mali.

Prema njegovim rečima, rekonstrukcija parka Ušće najveći je projekat koji JKP "Zelenilo - Beograd" radi od svog osnivanja, a ujedno i najveća zelena oaza sa velikim brojem sadržaja.

Foto: Beoinfo

Mali je dodao da je postavljeno 135 stubova sa osvetljenjem i 125 novih klupa, kao i video-nadzor na nekoliko mesta kako bi rekviziti bili sačuvani.

- Tu je i Muzej savremene umetnosti, koji će biti otvoren u petak, i Beograd će tako dobiti još jednu kulturnu atrakciju. Konačno, nakon deset godina, otvaramo ovaj muzej i ovaj deo Beograda se potpuno menja - naglasio je gradonačelnik.

Foto: Beoinfo

On je pozvao Beograđane da posete park, ali i da dođu na otvaranje Muzeja savremene umetnosti što je, kako je rekao, jedan od najvažnijih događaja za naš grad u ovoj godini. Zahvaljujući Muzeju savremene umetnosti, dodao je Mali, Beograd postaje kulturna prestonica ovog dela Evrope.

Foto: Beoinfo

- Ovo je samo završetak prve faze radova, a do kraja godine će biti napravljen zeleni lavirint za naše najmlađe, prvi u našoj zemlji, i sigurno će biti nova atrakcija. Sledi i nastavak radova na atletskoj stazi u parku, koji su već započeti - rekao je Mali.

Foto: Beoinfo

Gradonačelnik je dodao i da će duž "Staze umetnosti", koja spaja Blok 16 i Muzej savremene umetnosti, ove i sledeće godine, biti postavljen veliki broj skulptura.

- Sve je urađeno po najvišim standardima, a projekat je radio čuveni arhitekta Jan Gel. Mislim da smo uradili pravu stvar, jer je evidentno da se Beograd ulepšava iz dana u dan - zaključio je Mali.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bella

    18. oktobar 2017 | 18:44

    A gde će biti postavljeni stacionarni wc-i za šetače i ostale posetioce parka?

  • Si

    18. oktobar 2017 | 21:26

    e baš mi je Drago, još samo da povise kazne za ove što šetaju kerove bez kesica pa da vidimo da li će Ušće da liči na Kalemegdan de na travnjak ne smeš ni da pogledaš, jer na nekim mestima toliko je pseće kake da ne poveruješ očima!

  • Maki

    18. oktobar 2017 | 20:00

    Svaka čast sve se može kad je prava osoba na pravom mestu.Dokazuje kako treba da rade i ostala ,gospoda,u drugim gradovima.Šteta što svaki grad nema ovakvog gradonačelnika Srbija bi izgledala mnogo lepše.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA