Pogledajte kako moćno izgledaju renovirane beogradske saobraćajnice iz vazduha (VIDEO)

Posle 180 dana radova, vozila su se vratila na stare trase u novom ruhu, a prema ocenama vozača, nije da je baš sve išlo "glatko". Tome je verovatno doprinela i kiša i vlažni kolovozi

  • 6

U Beogradu su u sredu za saobraćaj otvoreni Trg Slavija i rekonstruisane ulice - Ruzveltova i Bulevar oslobođenjaPosle šest meseci, vozila su se vratila na rekonstruisane trase, a prema ocenama vozača, nije da je baš sve išlo "glatko". Tome je verovatno doprinela i kiša i vlažni kolovozi.

Gradonačelnik Beograda u tramvaju odgovarao na pitanja novinara (FOTO)

Pogled na nove saobraćajnice iz vazduha:

Prema rečima gradskog menadžera Gorana Vesića, radovi su urađeni temeljno i ozbiljno, promenjene su sve instalacije, napravljena je nova traka u Bulevaru.

- Slavija je protočnija, pešački prelazi nisu više na samoj Slaviji, kao ni stanice, ulazak u sam kružni tok će biti protočniji, neće biti zaustavljanja vozila. U Ruzveltovoj je urađena biciklistička staza, kao i u Bulevaru oslobođenja - rekao je on.

Foto: Beoinfo

Gradonačelnik i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević obišli su tri saobraćajna čvora u gradu – Mije Kovačevića i Ruzveltovu, Trg Slavija i Bulevar oslobođenja, koji su nakon višemesečne rekonstrukcije pušteni u saobraćaj u ranim jutarnjim satima.

Gradonačelnik Siniša Mali se, povodom puštanja u saobraćaj Ruzveltove ulice, Trga Slavija i Bulevara oslobođenja, tim saobraćajnicama provozao tramvajem.

Foto: Beoinfo

Kako je tom prilikom podsetio, prvi radovi počeli su u maju, a potom su se nizali, sukcesivno i po fazama do avgusta, kada je startovala i rekonstrukcija Trga Slavija.

– Tri veoma važne saobraćajnice završene su u rekordnom roku. Potpuno je obnovljena vodovodna mreža i postavljena nova kontaktna mreža, a Beograd je dobio tri kilometra novog asfalta. Zahvaljujem Beograđanima na strpljenju, ali i radnicima koji su bili angažovani i po kiši i po velikim vrućinama. Drago mi je što je domaće preduzeće obavilo sve radove, čime pokazujemo da građevinska industrija može da se oporavi, te da i po kvalitetu i po rokovima ispuni ono što grad želi – rekao je Mali.

Gradonačelnik je odmah najavio i nove radove za sledeću godinu i rekonstrukciju četiri velike saobraćajnice u centru grada.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc

    17. novembar 2017 | 11:40

    Mazete narodu oci. Cuj kako mocno izgledaju. Ahahhaha sprdnja od drzave

  • Rogozin

    17. novembar 2017 | 11:10

    Super, ali opoziciji ocigledno nije u interesu da se gradi i asfaltira jer je po njima mnogo bolje voziti po rupama i kaldrmama.

  • Dragomir iz lipovice

    17. novembar 2017 | 16:13

    Sve lepo izgleda na slikama videcemo posle ove zime dal ce biti isto ili bice rupa na sve strane.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA