Divlja gradnja u Zemunu: Niče kompleks od 15 miliona evra bez dozvole

Za radove je zadužena građevinska firma "Manojlović", ali kako su rekli, više nisu u tom poslu

  • 9

Duže od šest meseci traje izgradnja kompleksa od 21.000 kvadratnih metara u Ulici Marije Bursać u Zemunu, i to bez ikakvih obaveštenja o investitoru i broju građevinske dozvole, a kako piše Blic, reč je o budućem privatnim staračkom domu.

Pravi ubica poštara u Zemunu još na slobodi: Čovek uhapšen zbog ubistva pušten iz pritvora, sada tuži državu

Investitor je firma NAMI, koja pripada Milanu Narančiću, ali ne istoimenom biznismenu sa nadimkom Limun.

Ovaj projekat našao se i pred odbornicima u opštini Zemun. Tako je Ljiljana Štulić Živković u septembru iskoristila pravo da kao odbornica postavi odborničko pitanje na temu ove gradnje i dobila iznenađujući odgovor.

- Na ovoj lokaciji nalazila se šuma, koja je početkom godine raskrčena, zatim je zemljište ograđeno kao gradilište i od tada traje gradnja. Iz Odeljenja za inspekcijske poslove dobila sam odgovor da je građevinski inspektor Odeljenja za inspekcijske poslove izvršio uviđaj na licu mesta i utvrdio da je investitor Milan Narančić, ne rekavši da li ima dozvolu za gradnju ili ne. Jedino obrazloženje koje smo dobili je da gradnju objekta nadzire gradski građevinski inspektor Miloš Marković - kaže za Blic Ljiljana Živković.

Za radove je, kako piše pomenuti medij, zadužena građevinska firma "Manojlović", ali kako su rekli, više nisu u tom poslu.

Foto: Tanjug/Miloš Jelesijević

Ipak, na njihovom sajtu i dalje stoji da ih izvode, sa sve fotografijama gradilišta i informacijama o njihovom početku i investitoru. Za investiciju vrednu čak 15 miliona evra, kao investitor navodi se firma NAMI, a vlasnik ovog proizvodno-trgovinskog preduzeća prema podacima Agencije za privredne registre (APR) je Milan Narančić.

RADOVI STOPIRANI

- Radovi su trenutno obustavljeni jer još nismo dobili sve neophodne dozvole. Počeli smo da gradimo jer sva ta papirologija teče veoma sporo. Zemljište je naše, privatno vlasništvo. Inače, nije tajna da je tu planirana izgradnja Doma za stara lica. Čim dobijemo sve papire, očekujemo za mesec-dva, nastavićemo sa radovima - objasnio nam je Narančić.

Investitor je odmah demantovao da je vlasnik firme Milan Narančić, poznatiji kao Limun.

- Radi se o porodičnoj firmi koja funkcioniše već 25 godina, i ima petnaestak zaposlenih - objasnio je on.

Kako kaže, postoje bar trojica Milana Narančića, svi su iz Like, i imaju privatne firme.

Daljinac

(Telegraf.rs/Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Njemačka

    20. novembar 2017 | 15:20

    Šta je to tako čudno za Srbiju,neko će uzeti pare i gradnja se dalje nastavlja.......

  • Dragomir iz lipovice

    20. novembar 2017 | 22:00

    Znaci ja sam lud sto sam placao 1.700. eura legalizaciju. kucu pomocnu poljoprivrednu zgradu supe svinjac i kokosinjac ???

  • Neko tamo

    20. novembar 2017 | 20:49

    Malo sam upucen. Ovo je velika sramota za nadlezno ministarstvo I celu gradsku upravu. Ovo zemljiste uopste nije gradjevinsko zemljiste vec je trenutno u izradi plan detaljne regulacije gde nakon donosenja plana I predstavljanja u 27. Marta mora I grad da ga odobri sto znaci da nije realno da bude gradjevinsko zemljiste u sledecih 6 meseci I tek nakon toga investitor moze da podnese zahtev za gradjevinsku dozvolu … a do tad objekat izgradjen … I sad kad cujemo Zoranu Mihajlovic kako nema nelegalne gradnje … tuzno …

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA