Institut za procenu bezbednosnih rizika: Mržnja i negativna kampanja protiv MUP-a

Beogradski centar za bezbednosnu politiku obmanjuje javnost, smatra Institut za procenu bezbednosnih rizika

  • 2

Institut za procenu bezbednosnih rizika naveo je u svom saopštenju da mržnja Beogradskog centra za bezbednosnu politiku počinje da poprima neobjašnjive razmere.

Oglasio se MUP povodom krađe skupocenih automobila na Kopaoniku: To je nova kriminalna grupa!

Nakon svih elemenata negativne kampanje koju konstantno potencira, danas ponovo koriste priliku da spomenu u negativnom kontekstu Ministarstvo unutrašnjih poslova. Naime, gospoda "nezavisni istraživači" su našli problem u dva zakona (izmene i dopune Zakona o Vojsci Srbije i izmene i dopune Zakona o BIA), pri čemu te probleme dovode u vezu sa Ministarstvom unutrašnjih poslova.

JAVNA NABAVKA TONERA

To nema apsolutno nikakve veze sa zakonima MUP koji se nalaze u redovnoj proceduri, ili možda ima, a da to vide samo oni svojim nezavisnim istraživačkim očima. Zastrašujući su pokušaji BCBP da obmanu javnost na svaki mogući način.

Podsećamo, pre nekoliko dana ponovo su izneli lažne navode, po ko zna koji put, kako je Ministarstvo unutrašnjih poslova sprovelo navodno štetne javne nabavke tonera, kao i rezultate svojih lažnih istraživanja stavova pripadnika policije. Postavljamo pitanje zašto, kao i da li je današnja izjava predsednika Upravnog odbora BCBP Miroslava Hadžića samo deo ove tendenciozne kampanje.

KO SU IM FINANSIJERI

Ovom prilikom tražimo od BCBP da javno objavi ko su njihovi finansijeri, posebno u poslednje 3 godine, i na koji način im je uplaćivan novac. Ukoliko to ne budu želeli, i po dobro poznatom principu opet osuju kontrapaljbu na sve neistomišljenike i pozovu se na svoju lažnu demokratičnost i još više lažnu nezavisnost, smatramo da bi bilo od izuzetne važnosti i značaja da se pokrene neka vrsta rasprave na ovu temu - ko zapravo stoji iza kvazistavova Beogradskog centra za bezbednosnu politiku i ko formira tačke oslonca njihove kampanje.

SOCIJALNA KORUPCIJA

U navedenoj izjavi videli smo i da je "davanje 10.000 dinara pripadnicima vojske, policije i bezbednosnih službi oblik socijalne korupcije", pa ih pitamo - da li je možda za njih bolje da ih finansira neka ambasada? Postoji jedna prigodna srpska reč za tako nešto - počinje sa "š", a završava se sa "aža", između ta dva je jedna figura u šahu. "Nezavisno istražite" koja je to reč.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Adam

    3. januar 2018 | 19:42

    Džabalebaroši se ne gade dolarske milostinje.

  • Dandi

    3. januar 2018 | 21:15

    Ja sam zbog policije prestao da vozim i kad idem peške imam strah od njih

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA