Pančevački most do kraja godine biće potpuno rekonstruisan! (FOTO)

Osim radova na samom mostu, resorna ministarka je najavila da će sve ilegalne šljunkare koje se oko njega nalaze biti izmeštene

  • 13

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će do kraja godine biti rekonstruisan Pančevacki most, i da će ilegalne šljunkare koje se oko njega nalaze biti uklonjene.

Uđite prvi u novi tunel kroz koji ćemo svi prolaziti kada idemo u Grčku (FOTO) (VIDEO)

Kako je Mihajlović rekla, ''zajedničkim snagama'' resornog ministarstva, JP Putevi Srbije, JP Železnice Srbije i grada Beograda, taj most će biti uređen prvi put posle 10 godina.

- Uredićemo kolovoz, Železnice Srbije će zaštiti most od korozije, grad Beograd će ga osvetliti, i do kraja godine Pančevački most će izgledati potpuno drugačije - istakla je Mihajlović.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Osim radova na samom mostu, resorna ministarka je najavila da će sve ilegalne šljunkare koje se oko njega nalaze biti izmeštene.

- Pronaći će im se drugo mesto gde će plaćati sve svoje obaveze - rekla je Mihajlović, i dodala da je procena da Grad i država mogu da ostvare prihod od blizu četiri miliona evra od poreza, doprinosa i lučkih radova koji će se, kako je rekla, naplaćivati, a to mesto će biti proglašeno lučkim područjem Beograda.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić zahvalio je ministarki i njenom timu na pažnji koju ukazuju Pančevačkom mostu budući da je taj most, prema njegovim rečima, jedan od problema na koji se stanovnici Palilule najviše žale.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

- Građani su me svaki dan u opštini pitali kada će most biti rekontruisan, a jednako nam je drago što će se ukloniti i škljunkare - rekao je Jovičić.

On je naveo da je područje na kome se sada nalaze ilegalne šljunkare jedna od najatraktivnijih lokacija u Beogradu ''poput onih gde se gradi Beograd na vodi''.

Prema Jovičićevim rečima za pet ili 10 godina biće sagrađen ''potpuno novi grad''. Počelo asfaltiranje tunela

U video-snimku ispod pogledajte početak asfaltiranja tunela Predejane:

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    30. januar 2018 | 14:18

    Toliko smeca i otpada pre i posle mosta da to nema u BG nigde,sredite to

  • Ratomir

    30. januar 2018 | 13:44

    Milf

  • Clara Schumann

    30. januar 2018 | 15:34

    Do kraja koje godine? Brankov most jos uvek nula bodova! Srecom putujem autoputem bratstva i jedinstva na 1000km dalje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA